Educație

Circa 130 de dascali au beneficiat de continuitate

Camelia Stănilă
27 aug 2008 1138 vizualizări
Sedinta publica de ieri a adus un cistig cadrelor didactice care aveau doar jumatate de catedra Suplinitorii calificati care au fost repartizati pe post in urma cu unul sau doi ani, pe baza notelor de la concursul de titularizare, si care au primit acceptul directorilor de a-si continua activitatea si in anul scolar 2008/2009, au obtinut ieri continuitate, in sedinta publica ce le-a fost destinata

Circa 130 de dascali nu au mai fost nevoiti sa treaca prin concurs, insa au existat si citeva cazuri in care suplinitorii s-au trezit cu postul ocupat in etapa de detasari. Acestia vor trebui sa aleaga din posturile vacante, intr-una din sedintele publice organizate pina la finele saptaminii. "Sint citeva cazuri in care s-a pierdut continuitatea, caci posturile au devenit titularizabile", a explicat inspectorul de resurse umane, Cristi Stiru. Repartitiile de ieri s-au efectuat usor, caci corespondenta intre fisa candidatilor si dosarul de continuitate fusese facuta in aplicatia Ministerului. Desi prezenta beneficiarilor de continuitate nu a fost necesara ieri, majoritatea au venit si au semnat, pentru a fi siguri ca primesc postul. Desi mai mult o formalitate, repartitiile prin continuitate nu permit dascalilor sa se razgindeasca asupra catedrei, odata acceptata. Sedinta de ieri a inceput cu invatatorii, educatoarele, profesorii de romana si engleza, care au si predominat ieri. Singurele discutii au aparut pe marginea unui post de invatator la Scoala Livada, solicitat de doua cadre didactice, mai ales ca ambele au avut acceptul directorilor. Nelamuririle au aparut si pentru ca initial au existat doua posturi distincte, insa unul a disparut, astfel ca, la fel ca la restringeri, s-au aplicat criterii de departajare, mai exact s-a tinut cont de note. In rest, totul a mers fara probleme. De cistigat au avut ieri suplinitorii carora le mai trebuiau ore pentru a-si intregi catedra. Unii au obtinut chiar si 10 sau 15 ore, in unele unitati, pentru ca abia aveau jumatate de catedra. "Unde exista catedre incomplete, acestea se pot completa in sedinta publica de azi, in aceeasi specialitate. Anul trecut, cei care aveau 8-9 ore au putut sa-si completeze catedra doar in sedinta publica, cu restul candidatilor de la aceeasi disciplina. Acum Ministerul a dat voie la completarile din start. Daca renuntati la continuitate, trebuie insa sa veniti in sedinta publica la disciplina predata, sa cereti post in ordinea notelor. Completarile in alta specialitate se fac abia la urma, simbata, din posturile ramase", a mai specificat Cristi Stiru. Circa 10 cadre didactice au profitat si au cerut ore in plus, insa au fost si citeva cazuri nu s-au gasit variante pentru completare. Repartitiile suplinitorilor in baza notelor de la titularizare din ultimii 3 ani, dar si a concursului pentru suplinire din 22 august vor incepe astazi, cu disciplinele limba si literatura romana, engleza, franceza, germana, matematica, informatica, biologie, chimie si fizica. Peste 550 de vrinceni vor opta pentru un post de suplinitor in aceasta saptamina. In urma contestatiilor de la testarea suplinitorilor, un singur candidat de la geografie a capatat sansa de a ajunge in fata inspectorilor, nota fiindu-i marita de la 4,80 la 5. Alte trei note au mai urcat, maximul fiind un punct, la limba franceza. (Camelia STANILA)



Mai multi prescolari, mai multe educatoare


Cresterea numarului de prescolari a determinat depasirea planului de scolarizare in gradinite, si nu doar in Focsani. Sefii invatamintului au fost nevoiti sa aprobe infiintarea de noi grupe, astfel ca au aparut si mai multe norme de educatoare, ce vor putea fi ocupate la suplinire. Consiliul de Administratie al ISJ a luat deja in discutie si a aprobat cele 14 noi grupe de prescolari in Focsani, astfel ca doar aici exista 28 de norme in plus, programul fiind unul prelungit. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, si in mediul rural au fost aprobate doua noi grupe de prescolari. Desi situatia inscrierilor in clasa I nu este certa, semnalele din scoli arata o depasire a planului de scolarizare si la acest nivel. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.