Educație

Razboi impotriva barurilor de linga scoli

Camelia Stănilă
25 aug 2008 820 vizualizări
Inspectorii scolari vor inventaria barurile de linga unitatile de invatamint

Pe linga pregatirile pentru inceperea anului scolar, reprezentantii invatamintului vor trebui sa inventarieze toate unitatile in apropierea carora sint terase, baruri sau localuri de alimentatie publica in care se comercializeaza tigari si bauturi alcoolice. In Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar, de la finele saptaminii trecute, s-a dispus ca intre 1- 15 septembrie fiecare inspector de sector sa finalizeze aceasta actiune. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, situatia va fi adusa in atentia primariilor. "Incercam sa verificam aceste aspecte si sa transmitem situatia primariilor, caci acestea sint cele care acorda autorizatiile. Vom sesiza insa toate organe in drept sa ia masuri. Macar sa nu mai apara astfel de localuri, caci pentru elevi constituie un pericol. Tinerii pot fi usor influentati. Consider ca este moral ca ISJ sa ia atitudine in aceasta problema, pentru ca exista o lege care nu se respecta. Situatia nu exista de ieri de azi, insa problema trebuie sa fie in permanenta in atentia noastra, cu riscul de a supara pe unul sau pe altul. Incetul cu incetul trebuie sa stopam aparitia barurilor, macar in apropierea unitatilor scolare. Sigur nu este o problema care se rezolva intr-o luna-doua, dar poate intr-un an se va cunoaste ceva", a explicat Iordache Bostan demersul ISJ. Aceste localuri sint de ani buni o problema pentru unitatile de invatamint, indeosebi in Focsani. Cu toate semnalele trase inclusiv de directori, in jurul scolilor si liceelor e o zona cu mare vad, astfel ca au aparut restaurante si baruri la o distanta mai mica de 500 de m, cit este stabilit prin lege. Daca unele nu servesc bauturi alcoolice sau tigari, altele nici macar nu se asigura daca clientul este sau nu minor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.