Educație

Stop detasarilor pentru directorii care nu-si asuma concursul

Camelia Stănilă
21 aug 2008 859 vizualizări
Directorii de scoli care se complac de ani buni pe functii, din detasare in detasare, fara sa-si asume un examen si un contract pe 4 ani, risca sa ramina fara scaun de la 1 septembrie.

Seful Inspectoratului Scolar este decis sa faca o inventariere a managerilor, pentru a vedea care merita si care nu sa-si pastreze actualele atributii. Daca unii vor primi in continuare detasari pe post, altii risca sa se trezeasca cu inlocuitori, mai ales acolo unde rezultatele au fost sub asteptari, iar starile de conflict s-au cam generalizat. Inspectorul general Iordache Bostan vrea sa apeleze si la un mic santaj pentru a-i determina pe unii manageri sa nu mai fuga de examen. "Este si o categorie de directori care nu vin la concurs, stau 3-4 ani si asteapta mereu detasarea. Daca au avut rezultate bune vor primi si in continuare, dar e ultima data. Voi tine sa am o discutie cu fiecare, pentru a-i convinge sa se prezinte la concurs. Vrem si noi sa avem siguranta ca avem un director titular pe post, cu contract pe 4 ani. De asemenea, pentru mine si colegii mei, scolile care au cadre didactice care se cearta si se reclama reciproc sint scoli cu probleme", a spus Iordache Bostan, nedorind sa precizeze daca printre unitatile din ultima categorie se afla si Grupul Scolar Dumitresti, de al carui management s-a aratat nemultumit in nenumarate rinduri. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, sint si cazuri in care directori care s-au achitat onorabil de functii isi vor incheia activitatea, fie iesind la pensie, fie demisionind din diverse motive. O cerere de acest gen a venit de curind de la directorul Scolii cu clasele I- VIII Cirligele, Veronica Burga, care a invocat motive personale. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.