Educație

Credite ieftine pentru studenti

Ziarul de Vrancea
9 aug 2008 1117 vizualizări
Studentii modesti de la Universitatea Bucuresti vor beneficia de facilitati financiare De luna trecuta, orice student înscris la o facultate a Universitatii din Bucuresti va avea la dispozitie un fond de împrumut ce îi este rezervat exclusiv, gratie unui program implementat de Fundatia Equalis.

Studentii si masteranzii vor putea beneficia de credite cu o dobinda anuala de doar 5,5%, cu o perioada de gratie de doi ani. Rambursarea se face in urmatorii 3 ani de dupa perioada de gratie, iar ratele nu depasesc suma de 230 RON pe luna. "împrumuturile sint create pentru a-i sustine financiar pe parcursul studiilor pe studenti pentru ca astfel sa se poata concentra asupra cerintelor universitare si a domeniului de studiu", a declarat Denis Penoy, presedintele Fundatiei Equalis. Beneficiarii acestor imprumuturi sociale sint studentii, incepind cu anul II de studiu, cu un parcurs scolar fara probleme majore si care demonstreza ca sint interesati de studii si de cariera. Studentii sint selectionati nu numai pe baza parcursului lor academic, ci si in functie de situatia lor sociala, de proiectul lor de viata si implicarea lor in comunitate. Fundatia Equalis doreste sa promoveze efortul individual, onestitatea intelectuala si deschiderea spre lume a tinerilor. Parteneriatul dintre Universitatea din Bucuresti si Fundatia non profit Equalis a fost lansat in Bucuresti in octombrie 2007 si incheiat pe 3 ani, pina in 2010. Acest proiect prevede acordarea, in medie, a 75 de imprumuturi pe an studentilor acestei universitati, reprezentind un fond de 150.000 RON pentru 2008 si cite 300.000 de RON pentru 2009, respectiv 2010. Lansat in Bucuresti, acest proiect unic deocamdata in Romania se doreste a fi dezvoltat rapid si in alte centre universitare din tara. Studentii pot face apel la acest fond de imprumut prin contactarea fundatiei Equalis pe site-ul www.equalis.ro sau prin intermediul serviciilor sociale ale universitatii. (Nicoleta LAZAR)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.