Educație

Info cultural de 1 Iunie

Camelia Stănilă
1 iun 2005 732 vizualizări
Expozitie de grafica la Casa de Cultura

1 Iunie la Cotesti


Elevii si prichindeii de la Gradinita nr. 1 din Cotesti vor petrece Ziua Copilului impreuna, in cadrul unor manifestari care vor avea loc la Biblioteca Comunala Cotesti. Incepind cu ora 10, prescolarii de la grupa pregatitoare, indrumati de educatoarea Camelia Vlad, se vor intilni cu elevii mai mari si cu parintii. Micutii au pregatit un program literar-muzical intitulat "Bucurii pentru copii", iar in holul bibliotecii vor fi expuse lucrari si obiecte realizate de copii, sub genericul "Copiii lumii doresc pacea". In cadrul actiunilor nu vor lipsi nici intrecerile sportive si desenele pe asfalt. Biblioteca Cotesti a pregatit si o expozitie de carte veche si noua, adresata copiilor. "Dorim sa-i antrenam pe copii in discutii pe aceasta tema, sa le aratam si carti vechi, rupte, pentru a-i obisnui de la aceasta virsta sa pretuiasca cartea, sa o ingrijeasca", a afirmat bibliotecara Natalia Mazilu. Micutii vor primi si dulciuri din partea consilierului local Dumitru Tudor, dar si din partea Politiei Cotesti, reprezentata de Florin Burca.


"Un zimbet pentru copil"


Crucea Rosie Vrancea organizeaza cu ocazia zilei de 1 iunie o

manifestare prin care vor face o bucurie copiilor nevoiasi. Peste 50

de copii focsaneni vor primi cadouri, pentru ca aceasta sarbatoare sa nu treaca neobservata. Programul intitulat "Un zimbet pentru

copil" se desfasoara la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", de la ora 10.00 si ii va aduce in prim plan pe micutii existentie in baza de date a Crucii Rosii. "In colaborare cu Primaria Focsani, am decis ca ziua de 1 iunie sa fie un prilej pentru a aduce o raza de speranta in viata acestor copii. Am facut pachete cu dulciuri, imbracaminte, incaltaminte, jucarii si cred ca astfel le vom face o mare bucurie", ne- a declarat profesor Lidia Boc, voluntar la Crucea Rosie Vrancea.

Marasestenii s-au intrecut la "Crosul Primaverii"


Locuitorii orasului Marasesti si ai satelor invecinate au participat duminica la "Crosul Primaverii". Actiunea a inceput la ora opt

dimineata si, dupa o tura de oras, au fost desemnati cei mai buni

alergatori, pe categorii de virsta. Cel mai virstnic concurent a fost

Ion Andronic, de 72 de ani, care la final a ocupat locul II la

categoria peste 55 de ani. Cel mai tinar participant care s-a inscris

la linia de start avea doar opt anisori. S-au remarcat tineri de la scoala din Padureni, dar si elevi ai liceului si scolilor din localitate. Competitia "Crosul Primaverii" este la a patra editie si organizatorii au promis ca vor continua cu aceasta manifestare si in urmatorii. "Ma bucur ca am reusit sa adunam atit de multi cetateni la aceasta manifestare, peste 200, si am o satisfactie enorma cind vad ca lumea raspunde afirmativ la chemarile lansate de noi. Am incercat ca fiecare dintre cistigatori sa primeasca un premiu si o diploma, care sa le aduca aminte de acest cros", ne-a declarat Constantin Vlase, organizator si membru in Comitetul de Sprijin si Initiativa Marasesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.