Educație

Campusul de la Botta, in stationare din cauza unui PUZ

Ana-Maria Cantia
5 aug 2008 990 vizualizări
Desi sint bani, birocratia pune bete in roate celor responsabili cu constructia campusului Campusul scolar de la Liceul Emil Botta din Adjud are toate sansele sa nu se mai termine niciodata, in ritmul in care merg lucrarile. Lucrarea este finantata de Ministerul Educatiei si Cercetarii prin administratia publica locala.

Desi au bani in cont, edilii locali nu pot face nimic pentru ca nici pina in acest moment nu au reusit sa obtina o autorizatie pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ). "Ne pun bete in roate hirtiile! Trebuie sa obtinem aprobare de la Inspectoratul de Stat in Constructii, fara avizul lor nu putem da drumul la nici un fel de autorizatie", ne-a declarat primarul Constantin Armencea. Edilul mai spune ca in acest moment se lucreaza la sala de sport care face parte tot din campusul scolar. Acesta este insa contrazis de situatia de fapt pentru ca la fata locului nu se vede ca s-ar lucra in vreun fel. Aceasta in ciuda faptului ca in contul primariei au fost virate primele transe de bani. Daca pina la finele anului banii nu vor fi cheltuiti vor trebui returnati ministerului. Desi este bine stiut faptul ca lucrarile de constructii se fac in timpul verii, la Adjud vara se string actele necesare unei constructii, iar iarna se hiberneaza, asteptindu-se probabil topirea zapezilor si apoi demararea lucrarilor. De mentionat este faptul ca in proiectul initial, finalizarea acestui campus era prevazuta pentru anul 2009. Campusul de la Liceul "Emil Botta" se vrea a fi construit dupa ultimile norme europene si va fi destinat elevilor din unitatile de invatamint din municipiu. Campusul este prevazut si cu locuinte de serviciu pentru cadrele didactice navetiste. Costurile acestui campus, realizat de firma Rotary Constructii SRL se ridica la 6 milioane de lei. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.