Educație

Ana Maria Botezatu cinta la Festivalul Mamaia

Camelia Stănilă
2 aug 2008 3162 vizualizări
Cintareata de muzica populara se numara printre cei 26 de finalisti, fiind singura reprezentanta a zonei de Sud a Moldovei u interpreta cauta si un costum popular inedit, cu care sa reprezinte Vrancea

Tinara interpreta de muzica populara Ana Maria Botezatu s-a calificat in finala Festivalului National al Cintecului si Dansului Popular Romanesc - Mamaia 2008. Cei 26 de cintareti care vor urca pe scena Teatrului de Vara din Mamaia, in perioada 27- 29 august, au fost anuntati in urma cu doua zile si deja au inceput pregatirile pentru importanta competitie muzicala. Cintareata vrinceanca a ramas singura concurenta din zona de Sud a Moldovei, dupa cele doua faze de preselectie, derulate incepind cu luna mai sub genericul "Folclorul la mare"¦ cautare". Pentru Mamaia, Ana Maria Botezatu va trebui sa pregateasca doua piese reprezentative zonei folclorice Vrancea, din care una fara acompaniament orchestral. "Voi cinta o balada, Balada Miorita, dar si o piesa de joc, acompaniata de orchestra de lautari a lui Nicolae Botgros din Chisinau. Sper sa fac o impresie buna si sa reprezint Vrancea pe cit pot de bine. Va exista si un premiu al publicului, pe care imi doresc sa-l cuceresc", spune interpreta de muzica populara Ana Maria Botezatu, care a concurat la Mamaia si in urma cu doi ani. La acest festival portul popular este obligatoriu, fiind unul din criteriile de apreciere a interpretilor. Astfel ca Ana Maria a inceput deja cautarile unui costum inedit, pe care sa-l poarte pe scena. Ca si acum doi ani va apela, cel mai probabil, la Muzeul de la Nereju, care are citeva costume populare vechi. "Va exista o intreaga pregatire inainte de festival, vom avea probe de costum, de machiaj, trebuie sa pregatim si un filmulet de prezentare"¦ Mi-as dori sa am un costum inedit cu care sa reprezint Vrancea. Desi mai am si eu costume, m-as bucura sa gasesc unul la batrinii care inca mai pastreaza portul din strabuni", si-a exprimat dorinta tinara cintareata de folclor. Concursul va avea loc pe 27 si 28 august, iar gala pe 29 august, spectacolele fiind televizate de TVR1. Asa cum s-a obisnuit in ultimii ani, premiile Festivalului Mamaia sint substantale, la fiecare sectiune (solisti vocali sau instrumentisti) acordindu-se 1.500 euro (I), 1.000 euro (II) si 500 euro (III). De asemenea, trofeul festivalului, o masina, se va acorda celui mai bun concurent, indiferent de sectia la care a participat. Inainte de Festivalul de la Mamaia, Ana Maria Botezatu este invitata sa cinte si in Antalya, la un concurs international de folclor. Pe linga interpreta vrinceanca, delegatia Romaniei mai este compusa din doua ansambluri din Tg. Mures si Constanta, dar si o solista din Oltenia. Recent, cintareata a participat si la doua festivaluri la Gura Humorului si Bacau, dar si la un turneu in Cahul - Republica Moldova, alaturi de trei reprezentante ale Ansamblului "Cetinita" pe care-l coordoneaza, Alice Corozanu, Andreea Corozanu si Anca Lemnaru. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.