Educație

Info invatamint

Camelia Stănilă
31 mai 2005 1520 vizualizări
Instruire pentru evaluatorii de la examene

Profesorii propusi pentru evaluarea lucrarilor de la teste nationale si bacalaureat vor intra intr-un stagiu de formare, organizat de Inspectoratul Scolar. In intervalul 6- 10 iunie, dascalii vor urma cursuri de 6 ore, sustinute de inspectorii de specialitate. "Vom realiza un stagiu de formare, pentru definitivarea unui grup de profesori care sa evalueze candidatii. La sfirsitul instruirii, cadrele didactice trebuie sa cunoasca regulamentul si conditiile specifice examenului, pentru a aprecia corect si obiectiv lucrarile elevilor. Numai la disciplinele limba romana si matematica vor fi implicati circa 100 de profesori", a precizat Carmina Corbeanu, inspector general adjunct al ISJ. In urmatoarea perioada, intre 20- 27 iunie, va fi realizata si perfectionarea care are loc o data la 5 ani. Trei grupe de invatatori, respectiv 75 de persoane, dar si o grupa de 25 de educatoare vor fi implicate in aceasta actiune de perfectionare. Alte 150 de persoane vor participa, intre 27 iunie- 1 iulie, la examenele de gradul II si definitivat.


Incepe sesiunea speciala a testelor nationale


Judoka Georgiana Dorofte, eleva a Scolii "Anghel Saligny" din Focsani si membra a lotului olimpic de junioare, va incepe astazi examenele de la sfirsitul clasei a VIII-a. Ea va participa la sesiunea speciala a testelor nationale, alaturi de alti 26 elevi care se pregatesc cu lotul olimpic sportiv pentru participarea la Campionatele Europene de Cadeti sub 17 ani. Pentru sportivi, testele nationale se vor desfasura in intervalul 31 mai - 4 iunie, la Scoala Generala nr. 20 din Cluj-Napoca. Eleva Georgiana Dorofte va sustine astazi proba la limba si literatura romana, iar pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, va trebui sa faca fata cerintelor de la matematica. Ultima proba, geografie sau istorie, va fi sustinuta pe 2 iunie. Rezultatele finale, de dupa contestatii, vor fi afisate pe 4 iunie.


Peste 180 de participanti la barajul "Cangurul"


Proba de baraj a concursului european de matematica aplicata "Cangurul", adresata elevilor de clasele II- IV, a atras 189 de participanti din tot judetul. Barajul, defasurat simbata la Scoala "Stefan cel Mare" si Scoala nr. 4 Adjud, a fost realizat in vederea selectionarii a 5 vrinceni care vor beneficia de o tabara gratuita. Elevi din Focsani, Adjud, Marasesti, Odobesti, Panciu, Birsesti, Cimpuri, Cirligele, Dumitresti, Gugesti, Maicanesti, Paunesti, Soveja, Suraia, dar si din alte localitati vrincene s-au intrecut pentru cele 5 premii puse in joc. Rezultatele probei de baraj vor fi anuntate in urmatoarele zile.


Premiul II pentru un referat la chimie


Denisa Hapau, eleva a Colegiului National Unirea a obtinut premiul II in cadrul unei sesiuni de referate si comunicari stiintifice la chimie, desfasurate la Buzau, pe 29 mai. Unirista s-a clasat pe acest loc datorita unui referat pe tema "Analiza apei potabile din Focsani".


"Micii pietoni" la Gradinita nr. 1


Gradinita cu program prelungit nr. 1, in colaborare cu Politia Rutiera Focsani si operatorul de televiziune prin cablu UPC Romania, organizeaza cea de-a 15-a editie a concursului pe teme rutiere "Micii pietoni". La competitie vor participa 250 de copii prescolari, care se vor intrece cu biciclete si triciclete, dar si pe plan artistic prin poezii si cintecele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.