Educație

Atelierul celor sapte arte si-a inceput activitatea

Camelia Stănilă
28 iul 2008 1481 vizualizări
Elevii focsaneni prefera sa-si dedice timpul liber teatrului si au infiintat Atelierul celor sapte arte , coordonat de Liviu Vieru si Floris Cucu

Zilnic, la Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta" din Focsani, sapte elevi coordonati de Liviu Vieru si Floris Cucu muncesc de zor la proiectul "Atelierul celor sapte arte", un proiect pe termen nelimitat, ce are ca scop descoperirea de tinere talente in vederea pregatirii si formarii lor ca si actori profesionisti. Printr-o simpla coincidenta, "Atelierul celor sapte arte" este alcatuit din sapte elevi, dintre care doar doi liceeni, restul fiind elevi de gimnaziu. Sa fie oare fiecare din ei o arta? Asta ramine sa descoperim la spectacolul de pe 1 septembrie, cind tinerii actori se vor prezenta pe scena cu piesa "Minunata calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt". Elevii se straduiesc zilnic, constiincios, sa patrunda tainele teatrului. "Totul a pornit din dorinta de a exploata fiecare talent existent al tinerilor vrinceni, intii prin descoperirea lor aici, apoi prin indrumarea la diversi profesori din Focsani, in vederea formarii lor ca actori profesionisti si culturalizarii tinerilor prin arta. Acesta este si scopul nostru. Asa cum spunea Florin Zamfirescu "Revolutia in teatru este data de amatori". Iar noi sintem acei amatori care sper sa faca acel nou de care teatrul are atita nevoie", ne-a declarat Liviu Vieru, regizorul piesei. "Minunata calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt" este piesa cu care debuteaza Matei Visniec. O piesa pentru toate categoriile de virsta sau sociale, de ordin abstract, originala prin spectaculozitatea scenografica, teatrala, dar si sentimentala si psihologica. Cele doua personaje principale ale piesei (EL si EA) vor fi interpretate de Alexandru Martinas si Luciana Andonie, elevi ai Colegiului National "Al. I. Cuza" Focsani. (Nicoleta LAZAR)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.