Educație

Copilarie, vise colorate

Iulia Crețu
31 mai 2005 895 vizualizări
Copii de la Scoala nr. 3 expun la Biblioteca Judeteana lucrari in stil mozaic

Elevii de la clasa a V-a B de la Scoala nr. 3 din Focsani, coordonati de profesoara de educatie plastica Veronica Groper, au organizat in holul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" o expozitie de tablouri lucrate in stil mozaic. Vernisajul, intitulat "Copilarie, vise colorate", surprinde viziunea plina de candoare asupra universului copilariei si reprezinta mesajul de 1 Iunie pentru toti cititorii fideli ai bibliotecii. "Expozitia este un mod original de a promova cartea, lectura si biblioteca in rindul celor mici", a spus Teodora Fintinaru, directoarea Bibliotecii Judetene. Tablourile sint pline de culoare si veselie, ele concentrindu-se in jurul unor teme ca vara, plaje si deserturi, flori sau insecte. Doua dintre exponate sint facute dupa lucrari originale in mozaic de la Ravena, Italia, care au fost sursa de inspiratie pentru primul vernisaj al elevilor de la Scoala nr. 3. Tehnica folosita este una inedita, copiii folosind materiale ieftine, precum cartoane de la cutii, bucatele de hirtie colorata decupate din ziare si reviste, lipici si banda adeziva transparenta. Desi a fost o munca migaloasa, care a necesitat multa atentie, elevii s-au declarat multumiti de rezultat si chiar au specificat ca primele lor creatii nu vor fi de vinzare, indiferent de suma pe care ar primi-o. "Acesta este primul nostru vernisaj si succesul lui ne indeamna la cit mai multe expozitii. La cele trei simeze, copiii au lucrat cam doua luni de zile, iar munca depusa a fost una care a necesitat multa rabdare si imaginatie. Elevii s-au documentat inainte de a realiza aceste tablouri, au vazut lucrarile in stil mozaic de la Ravena si apoi au facut expozitia", ne-a spus profesoara Veronica Groper. Ca rasplata pentru talentul si munca lor, elevii au fost premiati de Biblioteca Judeteana cu reviste S.F., acestea putind fi o sursa de inspiratie pentru o viitoare expozitie. Iubitorii de arta, dar si cititorii fideli mai pot admira lucrarile micutilor de la Scoala nr. 3 pina dupa Ziua Copilului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.