Educație

STEV-istii incearca sa pastreze emotiile scenei

Ziarul de Vrancea
26 iul 2008 834 vizualizări
Participantii la Stagiunea Teatrala a Elevilor Vrinceni prefera sa-si dedice timpul liber Clubului de Vacanta, de la Casa de Cultura

In fiecare joi, Clubul de Vacanta al STEV-istilor de la Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta" din Focsani este locul de intilnire atit pentru tinerii care s-au implicat direct in realizarea spectacolelor din STEV 2008, dar si pentru alti colegi ce iubesc teatrul. Trupa este formata din 12 elevi, majoritatea din cei care au urcat pe scena in stagiunea acestui an. "Speram ca prin existenta acestui club al STEV-istilor sa indemnam profesorii coordonatori sa nu renunte la ideea de a face STEV. Traditia trebuie pastrata pentru ca este singurul concurs de teatru pentru liceeni. Speram ca anul viitor sa existe mai multe licee concurente si sa nu ne mai izbim de indiferenta unora. Imi place sa cred ca fiecare rind scris intr-un ziar, fiecare ora petrecuta aici, la clubul STEV-istilor, fiecare vorba care ajunge la urechile unui director de scoala sa aduca un beneficiu STEV-ului si sa existe si anul viitor", ne-a declarat George Nastase, regizorul Clubului de Vacanta al STEV-istilor, el insusi student la UNATC "I L. Caragiale" Bucuresti. Din aceasta dimineata vor incepe repetitiile pe scena pentru cele doua piese, ce vor fi prezentate copiilor de gradinita: "Capra cu trei iezi" si "Danila cel istet si ursul pacalit de vulpe". Tinerii actori spera ca pe 15 septembrie sa-i incinte pe micuti cu personajele de poveste. Daca la inceputul lunii iunie se cunostea un singur Club de Vacanta al STEV-istilor, acum la Casa de Cultura isi desfasoara activitatea, in paralel, si "Atelierul celor sapte arte", coordonat de Liviu Vieru si Floris Cucu. Elevii, majoritatea de gimnaziu, pregatesc pentru data de 1 septembrie piesele "Minunata calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt", dupa Matei Visniec, si "Cearta si impacaciune", dupa Andrea Perrucci. (Nicoleta LAZAR)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.