Educație

Colegiul National Cuza repeta Cu usile închise

Valentin Muscă
31 mai 2005 653 vizualizări
Trupele de teatru ale celor sapte licee focsãnene înscrise la Stagiunea Teatralã a Elevilor Focsãneni (STEF) - 2005 repetã pe scena Casei de Culturã "Leopoldina Bãlãnutã"

STEF-ul a fost inaugurat pe 4 februarie 1978, iar editia din acest an, cu numarul XXIII, va incepe pe 6 iunie. "Credem ca am depasit problemele dificile ale vietii culturale de dupa; 1989 si, de acum inainte, aceasta manifestare va fi sustinutã cu mai multã pasiune de oamenii de culturã din urbe", ne-a spus Aurel Oborocea, directorul Casei de Culturã si organizatorul ultimelor editii STEF. Prima trupa de teatru pe care o vom prezenta este alcatuita din patru elevi de la Colegiul National "Al. I. Cuza". Numele tinerilor artisti amatori sint: Alexandra Podiuc, ("Iepurasul carnivor"), Dana-Alexandra Usturoi, ("Rebela"), Victor Turcu, Petru Fistoc si sufleurul Diana Chipãilã. O trupã rebelã, cu douã Alexandre pline de energie si doi cavaleri care vor sã confirme. Dacã trupa Colegiului National "Al. I. Cuza" a obtinut locul al III-lea in Stagiunea trecutã, in acest an "cuzistii" doresc sa se claseze pe primul loc de pe podium. Cei patru nu au mai jucat impreuna pina acum, insa fiecare in parte are "in spate" numeroase piese de teatru si participari la spectacole. Astfel, incercarea din acest an poate fi considerata o probã de foc pentru quartetul cuzist. Pentru actuala stagiune, cei patru elevi au pregãtit piesa "Cu usile inchise", de Jean-Paul Sartre, o adaptare in regia profesoarei Elena Visinescu. In aceste zile, "actorii" de la CNC repetã plini de emotie si entuziasm pe scena Casei de Culturã. Iubitori de muzicã si teatru, acestia doresc, in mod surprinzãtor, sã rãminã in amatorism si, dupã liceu, vor sã studieze Stiintele Politice. Amatori sau profesionisti, artisti sintem toti, pentru cã viata insãsi este o mare scenã, in care ne jucãm rolul pinã la capãt. Unii amatori, altii profesionisti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.