Educație

Noi posibilitati de titularizare, dupa contestatii

Camelia Stănilă
25 iul 2008 2022 vizualizări
Cinci profesori de engleza au reusit sa treaca de pragul notei 7.00, astfel ca vor prinde un post titularizabil. Si la educatoare notele au crescut cu pina un punct. Un candidat de la franceza a trecut de nota 5, dupa ce a primit 1,35 puncte in plus

Primele rezultatele ale contestatiilor depuse in urma concursului de titularizare au ajuns la Inspectoratul Scolar inca de ieri, aducind note mai mari, dar si posibilitate de titularizare pentru unii dascali. La citeva discipline iararhiile s-au schimbat considerabil, dupa ce punctajele s-au marit cu pina la un punct si chiar mai mult. Centrul universitar de la Constanta a trimis ieri mai multe rezultate de la reevaluari, iar daca la invatatori notele au cam "cazut" pe cele initiale, la educatoare, limba engleza, franceza, dar si istorie au urcat semnificativ. La educatoare, trei note au trecut de 7.00 intrind astfel in calcul pentru repartitia pe post din 30 iulie. Candidatii au urcat de la 6.75 la 7.30, de la 6.25 la 7.10 sau de la 6.05 la 7.05, diferentele fiind mult in avantaj fata de prima corectura. De asemenea, o alta candidata a obtinut 5.10 in loc de 4.35 cit avea initial, in rest alte citeva note au mai urcat, insa insuficient pentru a fi schimbate la reevaluare. La invatatori, un singur candidat a urcat de la 6.80 la 7,10, restul notelor fiind aproape identice cu cele de la prima corectura. Cele mai multe posibilitati de titularizare au aparut dupa contestatiile la limba engleza, cinci candidati urcind de la 6.42 la 7.17, de la 6.63 la 7.14, de la 6.43 la 7.11, 6.07 la 7.05 sau de la 6,48 la 7.01. Avind in vedere numarul mare de posturi, toti au primit sanse la o catedra.


Au urcat in clasament


Diferentele de notare l-au surprins pe inspectorul general Iordache Bostan, care a remarcat ca titularizarile "depind prea mult de comisii". "Din netitularizabili multi au ajuns acum titularizabili. Eu, personal, as propune si la diferentele de un punct o noua corectura. Cine a gresit? Au fost diferente de gindire, fie s-au luat dupa raspunsuri, fie au zis sa le dea si lor acolo un 7, sa prinda un post la tara? Sint prea multe cazuri si aici apare un semn de intrebare", a sustinut seful Inspectoratului Scolar. Acesta a remarcat ca si alte ierarhii au fost schimbate in urma contestatiilor. Daca la matematica singurul candidat care a depus contestatii a primit 4.40 in loc de 4.35 cit avea initial, la istorie contestatia l-a urcat pe Florinel Girneata pe primul loc in clasament. Nota s-a a fost marita de la 9.00 la 9.55. Si la limba franceza, Stefan Chelaru a primit nu mai putin de 1.35 de puncte in plus, ceea ce inseamna ca lucrarea sa a trecut prin trei corecturi. Astfel, de la 3.85 a urcat la 5.20, fiind acum pe locul patru in clasamentul disciplinei, in loc de locul 14. Tot un 5,20 a obtinut si un alt candidat, care initial avusese 4.24 la aceasta disciplina.


"Fiecare director ar trebuie sa-si organizeze concurs"


Inspectorul scolar general Iordache Bostan este de parere ca acest concurs nu aduce o garantie ca cei trimisi la catedra se si descurca in fata elevilor. "Nu intotdeauna profesorii care iau note mari la titularizare sint si cei mai buni profesori si, invers, nu inseamna ca dupa note mici nu pot sa se descurce bine la catedra. Dupa parerea mea personala, acest examen ar trebui sa contina si o proba prin care candidatii sa fie verificati la catedra, dar cu conditia sa fie o evaluare corecta", a apreciat seful ISJ. De altfel, dupa primele rezultate ale contestatiilor, acesta a adus in discutie descentralizarea, spunind ca e de preferat ca fiecare unitate scolara sa-si selecteze propriii profesori. "Daca un director isi aduce cadre bune nu are decit de cistigat pe termen lung. Daca aduce profesori «pe ochi frumosi», atunci nu cistiga decit pe termen scurt, iar parintii, colegii observa si aceasta practica nu va rezista. Eu am incredere in acest sistem: selectia elevilor si profesorilor sa fie facuta de fiecare scoala. Trebuie sa dam credit directorilor de scoala. Dar in Romania dureaza "¦", a concluzionat Iordache Bostan. Dupa titularizare, 88 de contestatii au fost depuse, termenul de afisare al rezultatelor fiind astazi. Luni si marti, dascalii cu note peste 7.00 vor completa fise de optiuni pentru posturile dorite, iar repartizarea computerizata va fi facuta pe 30 iulie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 17 ore, 35 minute, 25 secunde
ma intreb ce fel au fost corectate lucrarile de catre prima comisie..cu ochii inchisi..sau baremul a fost interpretabil...??!!
, acum 739371 zile, 17 ore, 35 minute, 25 secunde
ma intreb ce fel au fost corectate lucrarile de catre prima comisie..cu ochii inchisi..sau baremul a fost interpretabil...??!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.