Educație

Femeile de serviciu fac cam toata treaba in scoli

Camelia Stănilă
25 iul 2008 1138 vizualizări
Iordache Bostan propune detasarea la scoli a beneficiarilor de ajutoare sociale

Igienizarile unitatilor de invatamint din mediul rural se fac mai mult cu personalul propriu, nu prea numeros insa. Varuielile si smotrul din salile de clasa, holuri, grupuri sanitare si cancelarii cad mai mult pe seama ingrijitoarelor si a personalului administrativ. Femeile de serviciu au inceput sa se plinga ca nu mai fac fata muncii din aceasta perioada si ca nu au nici un ajutor, cum s-a intimplat recent la Bolotesti. "Primaria a aprovizionat scoala cu toate materiale necesare curateniei, insa femeia de serviciu a venit sa se plinga ca e singura si sa solicite un ajutor, ca nu se mai poate baza pe copiii ei, ca pina acum. Cred ca in comuna sint destui oameni care iau ajutor social si care pot fi detasati o zi- doua la scoala sa faca si curatenie. Am vorbit deja cu directorul, insa cu d-l primar n-am reusit", a mentionat inspectorul scolar general Iordache Bostan. Seful scolilor recunoaste ca in multe scoli igienizarile se fac cu personalul de serviciu, acest lucru chiar si in Focsani. Seful ISJ este insa de parere ca atunci cind e nevoie de lucrari mai ample, se poate cere ajutorul Primariei. Desi in mediul rural si cadrele didactice mai pun umarul la infrumusetarea scolii, seful ISJ este de parere ca dascalii trebuie sa vina cu forte proaspete la 1 septembrie, astfel ca acum trebuie sa-si vada de concediu. Deja unele scoli si-au incheiat igienizarile, cum ar fi Colegiul "Al. I. Cuza" Focsani sau Liceul "Emil Botta" Adjud, dupa cum spune Iordache Bostan. De altfel, acesta a laudat si restul scolilor din Adjud, care sint aproape de final cu toata curatenia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.