Educație

Tara Vrancei i-a incintat pe greci

Ziarul de Vrancea
23 iul 2008 631 vizualizări
Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei" i-a fermecat pe eleni cu melodii vrincenesti, in deplasarea facuta in Grecia.

Aproximativ 40 de persoane, dintre care solisti vocali, dansatori, instrumentisti, sunetisti si coregrafi au contribuit la atmosfera creata in orasul Horeftikos Omilos. Timp de o saptamina, in perioada 12 - 17 iulie, ansamblul a participat la aniversarea de 30 de ani a localitatii aflate in regiunea Achaia. Potrivit declaratiilor Mariei Murgoci, directorul Ansamblului Folcloric "Tara Vrancei", spectacolul a fost unul cit se poate de reusit. "A fost un dialog romano-elen foarte interesant, am fost foarte bine primiti si am facut cinste judetului si Romaniei", ne-a spus interpreta de muzica populara. In urma deplasarii, s-a realizat si un scurt film care va fi prezentat pentru a arata momentele inedite traite de membrii ansamblului in perioada serbarilor elene. Regiunea Achaia s-a infratit anul trecut cu judetul nostru, iar deplasarea din anul acesta este doar un punct de plecare pentru un schimb folcloric si cultural intre cele doua localitati, elenii propunind sa trimita o delegatie in 2009 la Zilele Municipiului Focsani. In afara de orasul din Grecia, Focsaniul este infratit cu inca doua orase din Olanda si Italia. (A. DRUSAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.