Educație

Invatamintul devine mijloc social de subzistenta

Ana-Maria Cantia
23 iul 2008 936 vizualizări
Seful ISJ considera ca si facultatile la ID au scazut calitatea profesorilor care ajung in scoli

Seful invatamintului vrincean nu agreeaza invatamintul la distanta si nici SRL-urile care se autointituleaza universitati, considerind ca acestea au coborit mult stacheta. Iordache Bostan crede ca in final se va ajunge la scaderea calitatii din invatamintul superior. "Nu exclud posibilitatea studiilor la distanta. Este o forma benefica pentru multe tari din lume, dar nu stiu daca e benefica pentru Romania. Nu stiu daca diplomele obtinute au si acoperire in cunostinte. Exista si absolventi care au deja posturi si obtinind aceste diplome au mai departe mariri de salarii. Nu cred ca acesti absolventi sint interesati de cunostinte sau doar de interese pecuniare. Universitatile ar trebui sa fie mai exigente... Se ajunge la deontologia si calitatea invatamintului superior, de aceasta data", considera Iordache Bostan. Aceasta situatie, reclamata tot mai des in ultima perioada, se va rasfringe si asupra calitatii invatamintului gimnazial si liceal, daca ne gindim ca aceste universitati - SRL scot pe banda rulanta si profesori. Iar notele de la examenul de titularizare din invatamint sint de la an la an tot mai mici si locul dascalilor e luat de cei care vad in catedra un mijloc social de subzistenta. Acest lucru se intimpla si ca urmare a salarizarii foarte mici din sistem si care nu atrage cu nimic, tinerii valorosi indreptindu-se mai degraba catre companiile multinationale decit spre catedra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.