Educație

Atentie la substantele toxice!

Raluca Manolache
23 iul 2008 903 vizualizări
Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) atrage atentia asupra folosirii produselor care contin substante toxice.

In aceasta categorie se afla si pesticidele, care se pot achizitiona numai din unitati autorizate. Cei care au de gind sa le foloseasca trebuie sa citeasca cu atentie indicatiile producatorului si sa respecte conditiile de depozitare si utilizare a acestor substante toxice pentru eliminarea riscurilor de intoxicare si de poluare a mediului. "Studiile de toxicitate arata ca utilizarea abuziva si necontrolata a biocidelor (substante care impiedica inmultirea microorganismelor -n.r.), fara o suficienta cunoastere a actiunii lor si fara asigurarea impotriva efectului toxic comporta riscuri majore pentru om si mediul sau de viata. Decelarea urmelor de biocide in alimente, imposibilitatea de a descifra - la nivelul cunostintelor actuale-, repercusiunile asupra sanatatii datorita complexitatii interactiunilor dintre factorii biotici si abiotici ne obliga la utilizarea cu maxima responsabilitate a acestor produse", spun specialistii de la ASP Vrancea. Riscul ingerarii exista atunci cind pesticidele nu se pastreaza in ambalaje originale si pot fi confundate cu diverse bauturi. Pentru a evita astfel de cazuri nu trebuie sa cumparati produse inscriptionate cu "cap de mort" si sa nu cumparati alimente de la comerciantii care vind si produse ce contin substante toxice. In cazul in care sinteti contaminat si prezentati iritatii la nivel tegumentar, arsuri, greata, voma, dureri de cap trebuie sa va prezentanti de urgenta la medic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.