Educație

516 lucrari isi asteapta notele la titularizare

Camelia Stănilă
18 iul 2008 1053 vizualizări
Cum in Vrancea numarul posturilor titularizabile este de 193, concurenta pentru unele catedre va fi mare u prima repartizare are loc pe 30 iulie

516 candidati care aspira sa ajunga in spatele catedrei la 15 septembrie, au ramas in cursa dupa concursul de miercuri, in conditiile in care 46 de colegi au renuntat de teama unei note sub 5. Participantii la titularizare isi asteapta notele pentru a vedea cum stau in ierarhia judeteana si daca au vreo sansa sa obtina un post. "Candidatii retrasi si-au autoevaluat lucrarile si poate au constatat ca vor fi notati cu o nota mai mica decit anul trecut sau acum doi ani. Cu aceste note spera sa poata obtine un post convenabil, odata ce metodologia permite. Probabil ca sint si candidati care nu au mai fost la examen pina acum si au realizat ca nu pot obtine nota propusa, de 9, 7 sau chiar 5", a fost de parere inspectorul general Iordache Bostan. Acesta a remarcat ca in Vrancea numarul de posturi este mult mai mic decit numarul de candidati si se asteapta la o concurenta foarte mare pentru unele catedre. In unitatile de invatamint vrincene au fost identificate doar 193 de posturi titularizabile, iar cele mai multe sint la engleza, franceza, educatie fizica sau religie. Astfel, orice sutime in plus conteaza, chiar si la contestatii. Daca diferenta intre media stabilita de comisia de evaluare si de comisia de contestatii este mai mare de 1 punct, se va forma o a treia comisie de recorectare, care va da si nota finala. Lucrarile cu nota initiala intre 4,50 - 4,99, respectiv 6,50 - 6,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, respectiv cele de 6,50 si 6,99 sau o nota cel putin egala cu 9,50, vor primi ca nota finala cea de la recorectare. Daca afisarea rezultatelor finale este programata pe 25 iulie, candidatii de la titularizare vor face optiuni pentru posturi pe 28-29 iulie. Repartizarea computerizata a catedrelor se va face pe 30 iulie. Posturile neocupate devin netitularizabile si sint afisate pentru etapele urmatoare ale miscarii personalului didactic, detasare si suplinire, fiind distribuite in sedinte publice de repartitie. Cadrele didactice care nu au participat la concursul unic de titularizare sau care nu au obtinut cel putin nota 5 pot participa la concursurile de suplinire organizate de Inspectoratul Scolar. Testarea pentru suplinitori calificati va avea loc pe 22 august. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.