Educație

Incepe batalia pe posturi

Camelia Stănilă
15 iul 2008 1402 vizualizări
136 de invatatori se lupta pentru cele 9 posturi titularizabile u la fizica, chimie, cultura civica nu exista nici o catedra cu viabilitate de minim 4 ani

Concursul national de titularizare va aduce miine la start citeva sute de candidati dornici sa predea elevilor din toamna, insa concurenta se anunta acerba. La citeva discipline numarul catedrelor titularizabile este extrem de mic sau chiar nu exista, in timp ce la altele numarul inscrisilor depaseste cu mult posturile vacante. Dupa probele practice sustinute vinerea trecuta doar unul din candidati a picat, la muzica, astfel ca numarul dosarelor depuse la ISJ se mentine ridicat. Pentru cele 9 posturi titularizabile pentru invatatori s-au depus 136 de dosare, insa la aceasta disciplina mai sint disponibile si 40 de posturi cu viabilitate intre 1-3 ani. Si la educatoare s-au depus 114 solicitari de inscriere, pentru 19 posturi titularizabile si 65 netitularizabile. La limba romana, pe de alta parte, sint 96 de candidati, insa doar 22 vor putea scapa de o grija in privinta postului. La aceasta disciplina, 35 de posturi sint netitularizabile. In acest an, profesorii de fizica si chimie au ajuns in situatia ingrata de a ramine suplinitori, din lipsa unor catedre pe care sa se poata titulariza. Daca la concursurile din anii trecuti aveau la dispozitie 3 - 4 posturi, chiar si in mediul rural, lista catedrelor vacante din acest an nu contine nici macar un post la aceste discipline. "Trebuie mentionat ca exista si trei candidati la cultura civica, dar nu sint posturi", a precizat inspectorul general Iordache Bostan. Si la alte discipline, cum ar fi istoria sau geografia, numarul de posturi este foarte redus. In total, in Vrancea sint vacante 193 de posturi titularizabile, disponibile candidatilor care obtin peste nota 7.00 la concursul de miine. Peste 700 de catedre mai sint disponibile celor cu note mai mici, dar si candidatilor care au solicitat detasare sau suplinire. Subiectele pentru examenul de titularizare au fost preluate ieri dimineata de la Ministerul Educatiei de catre presedintele comisiei judetene de examen, adjunctul Emil Onea, alaturi de secretarul Cristinel Stiru si un jandarm special delegat in acest sens. Ieri a ajuns in Vrancea si Oana Dan, reprezentantul MECT care va supraveghea titularizarea. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.