Educație

Generalul Iordache si primarul Iordache si-au amintit de scoala

Camelia Stănilă
12 iul 2008 1143 vizualizări
Noul edil din Fitionesti a cerut ieri sprijin pentru unitatile de invatamint, de la fostul sau profesor, ajuns acum in fruntea Inspectoratului Scolar u primarul Iordache Cazacu s-a plins generalului Iordache Bostan de starea scolilor, dar si de lucrarile de reabilitare facute de mintuiala

Noul primar din Fitionesti, social-democratul Iordache Cazacu, a solicitat ieri sprijin pentru unitatile de invatamint din comuna, de la fostul sau profesor de matematica, actualul inspector general Iordache Bostan. Desi au apartenente politice diferite, cei doi si-au reamintit de relatia pe care au avut-o acum peste 30 de ani si au decis sa remedieze problemele invatamintului, la Fitionesti. Proaspatul edil i s-a plins lui Bostan de lucrarile de mintuiala realizate cu bani de la Guvern la scoala de centru, care are 10 sali de clasa si doua laboratoare. Aici s-au investit 1,3 - 1,5 milioane de lei, insa unele lucruri fie nu au fost facute, fie au fost facute prost. Contractarea lucrarilor a fost facuta de Primarie, insa fostul edil Gheorghe Diaconu pare de negasit pentru a da socoteala asupra investitiilor. "Nu sint multumit de lucrare, nici nu am documentele legate de reabilitare de la fostul primar. S-au vopsit peretii cu var fara a fi finisati, gresia e pusa aiurea, unii stilpi nu sint terminati... Si celelalte scoli sint intr-o stare foarte proasta. La Ghimicesti, buruienile sint cit un palmier, nici nu se poate intra in curte. Nu e gard, nu e poarta, iar pe teren pasc vaci si cai... Aici invata 15 elevi", a spus nemultumit primarul Iordache Cazacu, care si-a preluat functia in urma cu cinci zile. Edilul spune ca a cerut directorului scolii o situatie exacta a tuturor unitatilor de invatamint locale si chiar se gindeste la o comasare a scolilor, acolo unde nu se justifica anumite cheltuieli. De aceea, Iordache de la Fitionesti i-a cerut tizului sau de la ISJ sprijin pentru un microbuz scolar. "Ne gindim sa-i transportam pe elevii de la Ciolanesti, unde avem cu tot cu gradinita 7-8 copii, la Scoala Holbanesti. Nu putem cheltui foarte mult cu 4-5 copii", a mai mentionat primarul, la care seful ISJ Vrancea a precizat ca Fitionestiul a fost deja luat in calcul pentru atribuirea unui mijloc de transport scolar din toamna. Iordache Cazacu a marturisit ca ar dori ca invatamintul din Fitionesti sa revina la nivelul celui de acum 30 de ani, cind elevii din comuna plecau fara emotii la un liceu bun din Focsani sau chiar Bucuresti. "Avem elevi, dar nu sint profesori. Nu trebuie sa ocolim adevarul. Elevii care chiar vor sa faca ceva pleaca la Panciu, fac naveta 9 km. La noi sint si suplinitori, si profesori care fac naveta, iar unii sint obositi. Mi-as dori ca profesorii sa-si faca datoria ca atunci cind eram eu elev", a mai afirmat edilul, pentru a-l flata si pe profesorul de matematica Iordache Bostan. Noul primar din Fitionesti, Iordache Cazacu, a mentionat ca, pe linga infrastructura, o prioritate in mandatul sau va fi invatamintul. Astfel, pina pe 25 august intentioneaza sa depuna un proiect pentru obtinerea de fonduri structurale cu care sa realizeze o baza sportiva la Scoala Manastioara. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.