Educație

35 de elevi admisi la liceu in etapa a doua

Camelia Stănilă
12 iul 2008 808 vizualizări
Ultima medie cu care s-a optat este de 5.56, iar cea mai mare 8.65 Alti 35 de absolventi de clasa a VIII-a au fost repartizati ieri la in clasele a IX-a, indeosebi in cadrul Scolilor de Arte si Meserii (SAM) din Vrancea, in cea de-a doua etapa a admiterii computerizate

Aceasta faza s-a adresat special elevilor care nu au fost repartizati pe 26 iunie sau care nu au participat atunci la admitere, lucru evidentiat si prin mediile mari care au existat in repartitia de ieri. Primul pe lista a fost Marcu Nicusor de la Homocea, care a avut o medie de admitere de 8.65, urmat de Diana Mihai de la Naruja, ramasa nerepartizata cu media 8,36. Ambii elevi au optat pentru locurile ramase la Grupul Scolar Marasesti, in clasele de liceu de la profilul matematica-informatica. Urmatoarea medie pe lista a fost 7,68, apartinind unei eleve din judetul Bacau care a optat pentru turism si alimentatie publica - SAM, la Grupul Scolar de Industrie Usoara Focsani. Ultima medie cu care s-a facut repartitia in aceasta etapa este 5,56, nici un elev neraminind fara loc. Repartitiile pot fi consultate pe site-ul http://admitere.edu.ro. Dupa aceasta a doua etapa a admiterii au ramas nerepartizate in Vrancea peste 500 de locuri in scolile de arte si meserii. Cele mai multe, 99, sint la Grupul Scolar de Constructii Montaj Focsani, specializarea constructii, instalatii si lucrari publice. Zeci de locuri vacante mai exista si la Grupul Scolar "Valeriu D. Cotea" sau Grupul Scolar de Industrie Usoara Focsani, dar si la Grupul Scolar "Gh. Bals" Adjud. Pentru ca au ramas neocupate sute de locuri, in acest an Ministerul a mai programat si o a treia etapa de repartitie, in sedinta publica, ce va avea loc intre 1 si 10 septembrie. Aici vor intra absolventii claselor a VIII-a care nu au participat la admitere pina acum, nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau elevii care isi incheie situatia scolara abia dupa corigente. Inspectoratul Scolar Judetean va lua in calcul si citeva situatii speciale. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.