Educație

Directorii din Cultura, chemati la raport

Valentin Muscă
11 iul 2008 665 vizualizări
u pentru sustinerea activitatilor culturale, UE aloca milioane de euro Directorii si metodistii din asezamintele de cultura din judet vor participa astazi la sedinta pe care Directia pentru Cultura Vrancea o organizeaza trimestrial.

«Pe linga activitatile obisnuite acestor intilniri periodice, dorim sa prezentam directorilor institutiilor de cultura modalitatile prin care pot fi obtinute fonduri europene, pentru a-si sustine activitatea culturala. Exista mai multe posibilitati prin care se pot intocmi proiecte pentru a organiza diferite evenimente cultural-artistice, dar pina in prezent nu au fost depuse proiecte pentru a obtine aceste finantari», ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura Vrancea. Programul Uniunii Europene Cultura (2007-2013) ofera Romaniei posibilitatea accesarii fondurilor necesare activitatilor culturale. Pina in prezent doar citeva institutii de cultura din judet au depus proiecte si au obtinut aceasta finantare. Este vorba despre Ateneul Popular «Maior Gh. Pastia» din Focsani, Corala Pastorala si Centrul Creatiei Populare. Tot prin fonduri europene pot fi modernizate si caminele culturale din Vrancea, unele ajunse intr-o stare de degradare avansata. Conditia insa este ca directorii asezamintelor culturale sa depuna proiecte. Atminteri, fondurile alocate Romaniei pentru perioada 2007-2013 vor fi pierdute si vom ramine cu bojdeucile de camine culturale in care unii asculta manele si organizeaza cumetrii. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.