Educație

Colegiul Unirea, in carti pentru sustinerea bacului international

Camelia Stănilă
10 iul 2008 941 vizualizări
Colegiul National Unirea Focsani se numara printre cele sase licee din tara care si-au depus dosarele in vederea organizarii bacalaureatului international, din anul 2011. In timp ce trei unitati de invatamint au primit deja scrisorile de acceptare, CNU a primit aminare pina in martie 2009 pentru a-si completa candidatura.

"Nu am avut auditul financiar, cu toate ca la dosar am depus mai multe documente prin care am aratat ca nu avem datorii. Este insa o procedura stricta si avem termen pina in martie anul viitor sa depunem acest audit, pe care il vom comanda. Dosarul nu ne-a fost respins si credem ca avem sanse sa organizam un astfel de examen. Sintem singurul liceu din Vrancea care ar putea organiza un bacalaureat international, introdus de Fundatia Codecs pentru Leadership, iar diplomele obtinute de elevi sa fie recunoscute la universitati de prestigiu din Europa si America", a mentionat Carmen Atarcicov, directorul CNU. Liceenii care ar opta pentru acest sistem de evaluare vor sustine examene la sapte discipline, conform curriculei stabilite de unitatea scolara acreditata sa sustina examenul. Fiecare elev va plati si o taxa de 450 euro, cu toate ca reprezentantii CNU se gindesc si la o varianta de a subventiona macar o parte din suma. Bacalaureatul international se va sustine in paralel cu cel national, insa va conta enorm la CV-ul absolventilor de liceu, mai ales ca tot mai multi viseaza sa ajunga studenti peste hotare. De altfel, la CNU se organizeaza deja un curs de leadership prin Fundatia Codecs, coordonat de profesoara Anisoara Munteanu. "Cursul se desfasoara pe module, pentru clasele IX-X si XI- XII. Elevii invata cum sa creeze un ONG, cum sa deschida si sa conduca o afacere, spre exemplu. La noi nu exista o cultura antreprenoriala, cu toate ca tinerii sint tot mai atrasi de arta conducerii, de relatiile de comunicare, inter-umane. Un astfel de curs le este foarte util", este de parere Carmen Atarcicov. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.