Educație

Tabara cu voluntari din Anglia, la Galaciuc

Camelia Stănilă
8 iul 2008 1532 vizualizări
75 de copii cu deficiente vor beneficia de ateliere de lucru, de la aromoterapie, la muzica, dans, desen sau teatru

Galaciucul gazduieste incepind de astazi o interesanta tabara destinata elevilor cu deficiente din Vrancea, realizata in cadrul Strategiei Nationale pentru Actiune Comunitara (SNAC). 75 de copii vor beneficia de activitati din cele mai diverse, pina pe 19-20 iulie. Ajutati de 18 voluntari din liceele vrincene, dar si de 20 voluntari din Anglia, copiii si tinerii cu deficiente de intelect de la Centrele pentru Educatie Incluziva Mihalceni si Maicanesti, alaturi de cei cu deficiente de auz de la "Elena Doamna" vor participa la ateliere de lucru, dar vor merge si in excursii. Prin rotatie, pe grupe, copiii vor face aromoterapie, vor participa la ateliere de muzica si dans, desen si arte plastice, teatru si chiar sport. "Copiii vor fi impartiti in cinci grupe de cite 15 si in fiecare zi vor trece pe la alt atelier. Vom mai organiza si intilniri cu copiii din Tulnici, care vor prezenta un program de traditii locale. Seara, la sfirsit de saptamina am pregatit discoteca, excursii la Lepsa si la Mausoleul de la Marasesti, pentru a cunoaste citeva zone din Vrancea. La finalul taberei vom realiza expozitii cu lucrarile elevilor, dar si activitati artistice", a precizat inspectorul pentru invatamint special, Felicia Panaite, coordonator SNAC la nivel de judet. Tabara efectuata la Galaciuc face parte dintr-un program international de integrare a copiilor, desfasurat pentru prima data in Romania, concomitent in judetele Vrancea si Satu Mare. "E prima experienta de acest gen, este o mare responsabilitate. Astfel de actiuni ar fi trebuit realizate in toate judetele, dar in final am ramas doar doua", a mai precizat Felicia Panaite. La Galaciuc va ajunge si un reprezentant al Ministerului Educatiei, Simona Nicolae, dar si Diana Tascu de la Fundatia Children\'s High Level Group, unde co-presedinte este baronesa Emma Nicholson. (Camelia STANILA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.