Educație

493 de locuri la facultati, pentru romi

Camelia Stănilă
8 iul 2008 1078 vizualizări
Absolventii de liceu de etnie roma au la dispozitie nu mai putin de 493 de locuri in cele 49 de institutii de invatamint superior de stat din tara, pentru anul universitar 2008-2009. Pentru doritori, criteriile de admitere sint minimale, media necesara fiind 5.

Candidatii de etnie roma nu vor plati nici taxele de scolarizare pe durata studiilor. Singura conditie este aceea de a prezenta la dosar o recomandare a unei organizatii rome, din care sa rezulte ca absolventii fac parte din etnie. "Trebuie sa vorbim cu profesorii si chiar primarii din Slobozia Bradului, Homocea, Chiojdeni, acolo unde avem comunitati de romi, pentru ca oamenii sa-si declare etnia. Exista tot mai multe programe speciale pentru romi, e si pacat sa nu fie accesate. Sint romi care nu s-au declarat la etnie, dupa cum am auzit ca sint si unii, mai mult romani decit romi, care sint mai bine informati si se declara ca facind parte din etnie tocmai pentru a beneficia de anumite facilitati", este de parere inspectorul general Iordache Bostan. Inspectoratul Scolar va afisa locurile disponibile romilor in facultatile din tara, avind in vedere ca in general inscrierile se fac in perioada 14-20 iulie. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.