Educație

Discutii despre Biblioteca societatii informationale

Iulia Crețu
7 iul 2008 851 vizualizări
Invitatul special al atelierului de lucru este Hermina G.B. Anghelescu, conferentiar la Facultatea de Biblioteconomie si Stiinta Informarii din Detroit, SUA

Astazi debuteaza la Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea workshop-ul pe tema: "Biblioteca societatii informationale". La intilnirea de lucru a bibliotecarilor, care se va intinde pe parcursul a cinci zile, prelegerile vor fi sustinute de Hermina G.B. Anghelescu, conferentiar la Facultatea de Biblioteconomie si Stiinta Informarii (Library & Information Science Program), Wayne State University, Detroit, Michigan, Statele Unite ale Americii. "Atelierul isi propune sa contribuie, prin tematica abordata, atit la formarea profesionala continua a bibliotecarilor si a specialistilor interesati din structurile infodocumentare, cit si la actualizarea cunostintelor privind societatea informationala la nivel global, beneficiind in acest sens de prezenta prof. Hermina G.B. Anghelescu, personalitate prestigioasa in domeniu, a carei contributie la modernizarea bibliotecii romanesti a fost unanim recunoscuta", a declarat Teodora Fintinaru, directorul Bibliotecii "Duiliu Zamfirescu". La intilnirea de lucru pot participa bibliotecari din biblioteci publice, scolare, specializate si arhivisti, workshop-ul urmind a fi un bun prilej de relationare si de previzionare a unor proiecte comune, intre toate tipurile de structuri infodocumentare (biblioteci, arhive, muzee). Printre temele de discutii se numara Strategia de dezvoltare a bibliotecilor, Servicii pentru utilizatori cu nevoi speciale, Colectii: de la formatul traditional la resursele electronice; biblioteca virtuala sau Cooperare interbiblioteca. Cit despre inivitatul special al acestui eveniment, Hermina G.B. Anghelescu, aceasta a colaborat de mai multe ori in calitate de expert pentru Departamentul de Stat al SUA in legatura cu proiecte de biblioteci in Republica Moldova. Serveste drept consultant pe probleme de biblioteci in Europa de Est pe linga fundatii de prestigiu din SUA. Este presedinta Sectiei pentru Istoria Bibliotecilor din cadrul Federatiei Internationale a Asociatiilor de Biblioteci, este membru in colegiul de redactie al mai multor publicatii de biblioteconomie si stiinta informarii precum Annual Bibliography of the History of the Printed Book, Libraries & the Cultural Record, Library & Archival Security, Slavic & East European Information Resources, Revista Arhivelor, Magazin Bibliologic. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.