Educație

Impozitele din invatamint sustin cultura

Valentin Muscă
4 iul 2008 602 vizualizări
Gratie faimosului 2% din impozitul pe 2007, platit de profesorii vrinceni si in acest an, a putut fi finantata publicarea unor noi lucrari, care vor ajunge in scoli si biblioteci, prin Casa Corpului Didactic.

"Banii primiti de Asociatia Personalului Didactic «Simion Mehedinti» de la unitatile scolare prin cei 2% din impozit au permis sustinerea tiparirii lucrarilor prin care se promoveaza cultura judetului nostru. De aceste lucrari beneficiaza in mod direct elevii scolilor noastre, pentru ca aceste carti se intorc in Bibliotecile institutiilor de cultura", ne-a spus prof. Costica Neagu, directorul Casei Corpului Didactic. Astfel, vor fi trimise lucrari la 23 de biblioteci scolare. Printre cartile care au fost tiparite si cu sprijinul acestui impozit se numara doua din cele mai importante lucrari ale savantului Simion Mehedinti, "Crestinismul romanesc" si "Etnografie". In fiecare an, pina la 15 mai, cei care doresc sa cedeze 2% din impozit catre ONG-uri o pot face completind declaratiile 200 si/sau 230, pe care le pot trimite prin posta sau depune personal la sediul administratiei fiscale. Mai multe informatii se pot obtine de pe site-ul www.doilasuta.ro. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.