Educație

Fostul director al Scolii Negrilesti, repus pe functie

Camelia Stănilă
4 iul 2008 1872 vizualizări
Desi mai are doua luni pina la iesirea la pensie, Galea Vasuianu a cistigat in instanta postul Fostul director al Scolii Negrilesti, profesoara Galea Vasuianu, si-a recistigat postul in instanta, desi mai are doar doua luni pina iese la pensie.

Contestatia depusa de cadrul didactic a fost admisa, astfel ca Inspectoratul Scolar este obligat sa o reintegreze pe functia pe care de altfel a ocupat-o in ultimii 13 ani. Se pare ca unul din motivele pentru care instanta i-a dat cistig de cauza Galei Vasuianu era numirea in Consiliul de Administratie al unitatii pina in toamna, cind se incepe practic un alt an scolar. Nemultumirea a pornit de la faptul ca, la ultimul concurs pentru directori, conducerea ISJ a decis numirea unui alt manager, in loc sa prelungeasca mandatul profesoarei, care este si sotia primarului PSD Ion Vasuianu. Conducerea ISJ a motivat ca profesoara nu a mai solicitat prelungire la catedra pentru anul scolar 2008-2009. La ora respectiva au existat si numeroase discutii pe tema postului de conducere de la Scoala Negrilesti, inspectorul general Iordache Bostan primind si telefoane, chiar cu amenintari, pentru a interveni pentru sotia primarului. "Noi am mers pe ideea sa formam un alt om acolo, pina in toamna, pentru ca doamna si iese la pensie. Oricum era numita cu delegatie pina la concursul care a fost. Acum o punem directoare doua luni, nu e nici o problema. Desi procedura spune sa facem recurs, eu as fi de acord sa respectam decizia instantei", a spus inspectorul general Iordache Bostan. Dupa spusele acestuia, se pare ca Galea Vasuianu a tinut de functie mai mult din ambitie, pentru ca nu i s-a acordat iesirea la pensie anticipat, asa cum solicitase. Seful ISJ recunoaste ca ar fi scapat de problema astfel, insa motiveaza ca pensionarea se face, potrivit legii, incepind cu 1 septembrie, indiferent in ce luna se implineste virsta de pensionare a cadrului didactic. "Nimanui nu am aprobat mai devreme. Anticipat se poate pensiona doar in cazuri speciale, medicale", sustine Iordache Bostan. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 6 ore, 10 minute, 55 secunde
Daca o cheama Galea, mai mult ca sigur ca este basarabeanca si... este normal sa-i placa bauturica.
, acum 739393 zile, 6 ore, 10 minute, 55 secunde
Cei care cunosc cu adevarat situatia de la scoala Negrilesti stiu ca adevaratul motiv pentru care s-a iscat tot acest scandal este de fapt setea de putere si bani pe care o manifesta familia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.