Educație

Ar trebui facuta primenirea clasei jurnalistice

Ana-Maria Cantia
28 iun 2008 837 vizualizări
A recomandat profesorul Nicolae Melian, presedintele juriului Concursului national de reviste scolare organizat de Casa Corpului Didactic Focsani u Revista noastra de la Colegiul Unirea a luat in acest an marele premiu

Concursul revistelor scolare, organizat in fiecare an cu ocazia Zilei Invatatorului de catre Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" Focsani, are exigente din ce in ce mai mari, odata si cu cresterea concurentei pe piata publicatiilor cu si pentru elevi. De altfel, in acest an, profesorul bacauan Nicolae Melian, presedintele comisiei de evaluare a competitiei, a facut un apel pentru pregatirea viitorilor jurnalisti si i-a sfatuit pe profesorii indrumatori sa ii educe de mici pe cei inclinati spre aceasta meserie, pentru ca "ar trebui facuta primenirea clasei jurnalistice". "Putini jurnalisti merita stima si respectul nostru", a sustinut Melian in fata profesorilor care incearca sa faca din elevi mici ziaristi. Ieri s-a incheiat cea de a opta editie a concursului de reviste, care anul acesta s-a extins si peste granitele judetului. Astfel, spre jurizare au fost inscrise si publicatii din Arges, Bacau, Bihor, Braila, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Tulcea si Vilcea. Juriul a avut de analizat 56 de publicatii scolare, dintre care 19 din Vrancea, iar exigentele au fost si mai mari. Revistele au fost evaluate pe patru segmente de orientare, prescolar, primar, gimnazial si liceal. Obiectiile juriului au fost legate de folosirea cu "zgircenie" a culorilor, caci prea putine pagini color se intilnesc in reviste, cu toate ca de cele mai multe ori aceasta deficienta apare din ratiuni economice. Juriul a fost nemultumit si de faptul ca au citit materiale care se pot gasi cu usurinta si pe internet, ca pozele nu au legende, iar articolele nu sint semnate. Juriul si-a mai exprimat dorinta ca la editia viitoare revistele sa fie organizate pe tipologii, literar mozaic, stiintific sau limbi straine, tocmai pentru a putea fi evaluate si punctate cit mai obiectiv cu putinta. Dat fiind ca anul acesta s-au inscris in competitie si scoli din alte judete, organizatorii se gindesc sa transforme concursul intr-unul national. "Ne propunem ca acest concurs sa fie recunoscut de minister si sa capete caracter national. In cei opt ani de cind a inceput totul am evaluat peste 250 de reviste de la noi. Anul acesta ne bucura mult ca si alte judete si-au trimis revistele la concursul organizat de noi", a spus Costica Neagu, directorul CCD Focsani. De altfel, la sectiunea licee, revistele vrincene nu au ocupat nici un loc pe podium. Marele premiu "Simion Mehedinti", pentru cea mai buna publicatie scolara, a fost insa acordat Colegiului National Unirea, pentru "Revista noastra". (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.