Educație

Pentru o scoala curata a ierarhizat unitatile de invatamint

Ana-Maria Cantia
26 iun 2008 1222 vizualizări
Inspectoratul Scolar a premiat curatenia si ordinea din unitatile de invatamint Inspectoratul Scolar a reusit, cu mare greu, sa stabileasca o ierarhie a unitatilor de invatamint, in functie de conditiile pe care le ofera copiilor.

Competitia "Pentru o scoala curata" aflata la prima editie in anul scolar 2007-2008, sub coordonarea inspectorilor Lina Vlasceanu si Maria Sterea, s-a desfasurat pe doua sectiuni: urban si rural. Inspectorii au urmarit aspecte legate curtea si interiorul scolii, modul in care este asigurata linistea in unitati si, nu in ultimul rind, securitatea elevilor dar si a cadrelor didactice. In urma evaluarii celor 31 de unitati inscrise in competitie, pe locul I la mediul urban s-a situat Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu Focsani si Gr. Sc. "G.G. Longinescu", cu punctaj maxim "" 100 puncte. Pe locul II s-au clasat Scoala cu clasele I - VIII "Mihail Armencea"din Adjud, iar pe III au fost la egalitate Liceul Teoretic "Emil Botta" din Adjud si Grupul Scolar "Gheorghe Bals" Adjud. Primele mentiuni merg la Scoala cu clasele I - VIII "Anghel Saligny" din Focsani, Scoala cu clasele I - VIII "Ion Basgan" tot din Focsani, urmate de alte mentiuni pentru Scoala "Angela Gheorghiu" Adjud si Scoala nr. 3 Focsani. La mediul rural, pe primul loc s-a clasat Scoala cu clasele I-VIII "Bicestii de Sus" aflata in subordinea Grupului Scolar Dumitresti, fiind urmata pe II de Scoala cu clasele I - VIII Garoafa, iar pe III de Scoala cu clasele I - VIII Spulber este cea de a treia optiune a inspectorilor scolari. Mentiunea 1 a ajuns la Scoala cu clasele I - VIII Straoane, mentiunea 2 la Grupul Scolar "Simion Mehedinti" din Vidra, iar doua mentiuni 3 la Scolile Vinatori si Nanesti. Chiar daca au fost sau nu pe primele locuri, toate scolile vor primi diplome. Unitatile din fruntea clasamentului vor fi premiate, in toamna, cu diplome, placute si premii in obiecte folositoare pentru procesul didactic. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.