Educație

Focul Viu a strins gunoaiele din Cring

Mihaela Beșleagă
25 iun 2008 681 vizualizări
actiunea isi propune ecologizarea spatiilor verzi din judet si schimbarea mentalitatilor vrincenilor privind protectia mediului

Voluntarii Asociatiei de Dezvoltare Comunitara "Focul Viu" din Focsani, impreuna cu cei ai Asociatiei Sociograd si Junior Lobby - tineri pentru comunitate, au participat duminica, 21 iunie, la o actiune de ecologizare a spatiilor verzi din zona Cringului Petresti, timp in care au incercat sa schimbe si mentalitatea focsanenilor privind protectia mediului. Prin acest tip de actiuni se urmareste stringerea gunoaielor, a resturilor menajere, a deseurilor din plastic, sticle si a altor materiale care nu fac parte din ambientul naturii si care dauneaza mediului, implicit sanatatii noastre. "Aceste initiative ale Asociatiei «Focul Viu» doresc sa traga un semnal care sa ii faca pe ceilalti mai atenti, mai preocupati de starea locului unde stau sau petrec timpul si, de ce nu, de a-i indemna si pe ceilalti la actiuni asemanatoare", mentioneaza voluntarii. Prin miniexcursia de duminica s-a incercat responsabilizarea si constientizarea cetatenilor fata de problemele generate de depozitarea inadecvata a gunoaielor. S-au distribuit manusi de unica folosinta si saci menajeri, au avut loc discutii libere cu grupurile iesite in cring, cei iesiti la gratar, la iarba verde fiind atentionati ca vor trebui sa curete zona la plecare. Astfel de actiuni vor mai avea loc si in cursul lunilor iulie, august, septembrie, la fiecare sfirsit de saptamina. De asemenea, Asociatia "Focul Viu", impreuna cu partenerii, va demara o serie de actiuni educative, menite sa promoveze atitudinea eco-constienta si necesitatea protejarii mediului inconjurator. Astfel, vor fi organizate actiuni de salubrizare a unor zone din judet, expozitii de desene, colaje, fotografie cu tema "Salvati Pamintul", realizate cu implicarea scolilor, liceelor si organizatiilor de tineret. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.