Educație

Gala Concursului Revistelor Scolare, la finele saptaminii

Valentin Muscă
23 iun 2008 909 vizualizări
La concurs participa editori si publicatii scolare din Vrancea, Cluj, Olt, Prahova, Constanta, Mehedinti si Tulcea

Concursul Interjudetean al Revistelor Scolare, organizat anual de Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" Focsani, va primi din acest an titulatura de Concurs National. Initiata in 2000, competitia a devenit una din cele mai importante din domeniul jurnalismului scolar. Dupa doua editii mai firave (2006 si 2007), editia din 2008 este prima la care si-au anuntat participarea zeci de publicatii din toata tara, ceea ce face ca aceasta manifestare sa devina una nationala. De altfel, calitatea revistelor vrincene este recunoscuta pe plan national, unde publicatiile din judet au cistigat in ultimii ani cele mai rivnite trofee. "Pentru editia din acest an, pe linga revistele scolare vrincene, am primit publicatii din Bacau, Braila, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Dolj, Gorj, Ialomita, Mehedinti, Olt, Prahova si Tulcea. Daca pina in 2006 concursul a fost unul judetean, in 2006 si 2007 concursul a depasit granita si am avut reviste si din judetele limitrofe. Intrucit acum am primit reviste din toate regiunile istorice ale tarii vom face demersurile ca manifestarea sa primeasca titulatura de Concurs National", ne-a spus prof. Costica Neagu, directorul Casei Corpului Didactic din Focsani, organizatorul evenimentului. Pina pe 26 iunie are loc jurizarea publicatiilor primite, iar pe 27 iunie, de la ora 9.30, va avea loc festivitatea de premiere a cistigatorilor. Ca si la celelalte sase editii, concursul cuprinde 4 sectiuni: prescolar, scolar, gimnazial si liceal. Participantii vor fri recompensati cu premii, mentiuni, diplome si mape de participare. Cea mai buna publicatie din concurs va primi Marele Premiu "Simion Mehedinti". Fiind un eveniment national, care implica cheltuieli deosebite, ar fi de asteptat ca municipalitatea sa sustina financiar acest concurs, mai ales ca vor veni profesori din toate colturile tarii. Cum alegerile locale au trecut, se gasesc poate citiva gologani la capitolul "protocol" si pentru acesta manifestara culturala. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.