Educație

Ultimele testari pentru testele nationale

Camelia Stănilă
25 mai 2005 706 vizualizări
La inscriere, elevii trebuie sa opteze diciplina pentru ultima proba de concurs, dar si sa aduca o fotografie. Daca teza este plina de greseli, elevul este obligat sa o transcrie.

A mai ramas mai putin de o luna de zile pina cind elevii de clasa a VIII-a vor intra in febra examenelor. Testele nationale vor demara pe 20 iunie, iar in prezent elevii repeta de zor materia invatata de-a lungul anilor. In aceasta perioada, si Inspectoratul Scolar a realizat o centralizare privind situatia logistica si necesarul de tipizate din centrele de examen. "Stim in ce centre nu sint copiatoare, in care scoli acestea sint invechite. Acolo unde nu vor putea fi asigurate aparate noi, vom apela la alte unitati de invatamint, pentru ca examenul sa se desfasoare in conditii normale", a afirmat inspectorul scolar Maria Lupu, secretar al comisiei judetene de organizare a testelor nationale. Si secretarii au fost instruiti privind prelucrarea datelor, iar la ISJ exista liste cu profesorii care vor participa la evaluare si supraveghere. Inspectiile realizate in ultima perioada au verificat si stadiul parcurgerii materiei la clasa a VIII-a. De altfel, toate aceste aspecte vor fi luate in discutie miine, la sedinta de lucru cu directorii unitatilor de invatamint vrincene.

Pina la sfirsitul saptaminii, elevii de clasa a VIII-a mai au timp sa se inscrie pentru examen. Cu aceasta ocazie, fiecare copil trebuie sa-si exprime si optiunea pentru cea de-a treia proba de concurs, intre geografie sau istorie. Atunci cind se inscriu, elevii trebuie sa aduca si o fotografie tip carte de identitate si sa semneze tabelul cu optiuni. Tabele cu inscrisii vor fi actualizate dupa incheierea anului scolar, cind vor fi exclusi elevii cu medii neincheiate si corigentii. Oficialii din invatamint apreciaza ca, in acest an, circa 4900 de elevi vor participa la testele nationale. Mediile pe care elevii le obtin la testele nationale vor conta in proportie de 50% la media pe baza careia vor fi repartizati la liceu.

Lucrarile, scrise doar cu albastru

Potrivit regulamentului de organizare a testelor nationale, accesul candidatilor in sali va fi permis cu cel tirziu o jumatate de ora inainte de inceperea examenului, pe baza buletinului de identitate. In cazul in care un elev nu are acest act, el va putea intra cu ajutorul certificatului de nastere si al legitimatiei de testare. Totodata, lucrarile trebuie scrise doar cu culoarea albastra, iar figurile geometrice la matematica cu creion negru. Altfel, profesorii corectori vor anula lucrarea. Daca teza este plina de greseli, elevul este obligat sa o transcrie, insa daca erorile sint putine la numar pot fi corectate prin taierea cuvintului sau a frazei gresite cu o linie orizontala. Eventualele tentative de frauda duc la excluderea elevilor din examen. Totodata, profesorii care trec cu vederea incercarile elevilor de a copia risca sa fie exclusi din invatamint.

Calendarul testelor nationale

10 iunie 2005 - incheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a

20 iunie 2005 - Limba si literatura romana

22 iunie 2005 - Matematica

23 iunie 2005 - Istoria romanilor sau Geografia Romaniei

26 iunie 2005 - Afisarea rezultatelor (pina la ora 16.00) si depunerea contestatiilor (intre orele 16.00 si 20.00)

27-28 iunie 2005 - Rezolvarea contestatiilor

29 iunie 2005 - Afisarea rezultatelor finale


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.