Educație

Documentaristii, la primele instruri

Camelia Stănilă
19 iun 2008 1390 vizualizări
Profesorii documentaristi si directorii unitatilor de invatamint nominalizate pentru infiintarea de CDI-uri (centre de documentare - n.r.) vor participa la primele cursuri de formare organizare la Casa Corpului Didactic (CCD) "Simion Mehedinti" Focsani.

Prima parte a stagiului de formare va avea loc in perioada 23-25 iunie si va viza scolile Nereju, Straoane, Mera, Tataranu, Slobozia Bradului, Vizantea, Scoala nr. 1 Adjud, Grupul Scolar Agricol Odobesti, Grupul Scolar de Industrie Usoara Focsani si Scoala "N. Iorga" Focsani. Aceste unitati au beneficiat fiecare de suma de 42.000 de lei, pentru infiintarea CDI-urilor. 60% din suma este destinata achizitiei de aparatura electronica, iar restul de 40% pentru dotarea cu mobilier. Amenajarea spatiilor intra in sarcinile scolilor si comunitatii locale. Programul cuprinde doua sesiuni, una in iunie pe tema "Sensibilizare si informare privind proiectul CDI" si alta in iulie in zilele de 7, 8 si 9 iulie. Cursurile sint predate de prof. Vasile Ion, directorul CCD Buzau, formator national. De asemenea, unele activitati practice se vor desfasura in CDI_urile deja existente in judet, la SAM Homocea si la Scoala "Angela Gheorghiu" Adjud. In Vrancea exista 15 astfel de centre deja amenajate cu fonduri de la Minister, pe linga cele amintite existind si la Marasesti, Suraia, Vulturu, Paltin, Tulnici, Paunesti, Maicanesti, Dumbraveni, Sihnea, Vidra si Dumitresti. Centrul de documentare si informare (CDI) este definit ca fiind "centru de resurse pluridisciplinare, care ofera elevilor, cadrelor didactice si comunitatii locale un spatiu de formare, comunicare si informare, un laborator de experimentare a noilor tehnologii educationale, un loc de cultura, deschidere si integrare." (Camelia STANILA)



Dasc\lii mai au 2 zile s\ se "alinieze" la titularizare


Zeci de persoane au trecut pragul Inspectoratului {colar Jude]ean (I{J) Vrancea, pentru a-[i depune dosarele pentru concursul unic de titularizare sau pentru a solicita deta[\ri, supliniri sau continuit\]i pe post. Inspectorii de la Personal au fost asalta]i de sute de h`rtii, pe care trebuie s\ le verifice, aglomera]ia men]in`ndu-se pe toat\ perioada zilei, `n ultima vreme. Cei care vor s\ se prezinte `n fa]a elevilor la toamn\, inclusiv tinerii care au absolvit facultatea `n acest an, mai au doar dou\ zile pentru a-[i depune dosarele pentru concursul na]ional din 16 iulie [i cel de suplinire din 22 august. Acestea vor mai fi depuse la secretariatul I{J dup\ ce `n prealabil au fost verificate la Compartimentul Resurse Umane, programul fiind azi `ntre 9.00 - 15.00 [i vineri `ntre 9.00 - 13.00. Cele c`teva sute de candida]i vor mai trebui s\ treac\ o dat\ pe la I{J pentru a-[i valida prin semn\tur\ fi[a de `nscriere emis\ de calculator. Aceasta se va face `n perioada 20 iunie - 9 iulie. Candida]ii au la dispozi]ie 193 de posturi titularizabile, la care au acces doar dac\ ob]in peste nota 7 la concursul din 16 iulie, la acestea ad\ug`ndu-se alte 737 de catedre, `ns\ cu o viabilitate mai mic\ de 4 ani. ~ntreaga list\ a posturilor poate fi consultat\ la sediul I{J [i pe site-ul institu]iei, http://isjvn.vn.edu.ro. Posturile netitularizabile, inclusiv cele r\mase dup\ prima reparti]ie, vor fi distribuite dasc\lilor `n [edin]\ public\, la sf`r[itul lunii august - `nceputul lunii septembrie. (Camelia ST|NIL|)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.