Educație

Citatiile neajunse in scoli intirzie procesul pentru salarii

Camelia Stănilă
17 iun 2008 875 vizualizări
Curtea de Apel Galati a aminat ieri, pentru a treia oara din lipsa de procedura, procesul declansat de Sindicatul Liber din Invatamint pentru recuperarea drepturilor salariale a circa 1.200 de dascali.

Dascalii mai au de asteptat pentru a primi transele suplimentare la o vechime de 30, 35 si peste 40 ani de activitate, din simplul motiv ca nu toate citatiile trimise de instanta au confirmarea prin semnatura sau stampila ca au ajuns la destinatar. Daca de la unele scoli s-a primit confirmarea "afisat la unitate", acceptata pentru ca citatiile sa nu revina la Curtea de Apel, la alte opt unitati nu s-a procedat insa asa. "E de ajuns o scoala sa nu confirme ca au primit instiintarea ca sint citati in proces, ca procedura sa fie incompleta. Stim scolile unde au fost probleme si trebuie sa ii facem sa inteleaga ca altfel nu putem beneficia de drepturile noastre. E vorba de 1.200 de persoane, nu ne putem juca! Acum procesul a fost aminat pina pe 8 septembrie, iar atunci iar vor fi trimise noi citatii la toate cele 126 de scoli", a atras atentia liderul SLI Vrancea, Constantin Grigore. Potrivit acestuia, nu doar lipsa semnaturii sau stampilei a creat probleme, ci si reaua vointa a unor factori postali. Citatia pentru Scoala Gagesti, spre exemplu, a ajuns la Gugesti, insa in loc sa fie redirectionata de posta s-a intors la CA cu "adresant necunoscut". Reprezentantii SLI trag nadejde ca aceste deficiente vor fi remediate in toamna, in conditiile in care de acest proces atirna un altul, deschis in completare pe aceeasi tema, in numele a 140 de dascali pensionari. (C. STANILA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.