Educație

Dascalii se bat pentru biletele de odihna din iulie-august

Camelia Stănilă
17 iun 2008 929 vizualizări
Peste 80% din cele 600 de cereri depuse la SLI sint pentru aceasta perioada u cadrele didactice au insa circa 480 de bilete de odihna, din care 160 in seriile extreme, nesolicitate de regula

Cadrele didactice din Vrancea se chinuie sa puna mina pe un bilet de odihna in statiunile de pe litoral si la munte, in toiul verii, insa, cind toata lumea are vacanta. Aceasta cu toate ca numarul biletelor cu 50% reducere pentru sindicalisti este destul de redus. Potrivit presedintelui Sindicatului Liber din Invatamint (SLI) Vrancea, Constantin Grigore, pentru dascali au fost atribuite circa 480 de bilete de odihna, din iunie si pina in septembrie, aceasta in conditiile in care sint peste 600 de cereri. "Circa 80% din cele 600 de cereri sint pentru seriile 4, 5, 6 si 7, adica pentru perioada 10 iulie- 15 august. Insa pentru plecarile din iulie exista doar 42 de bilete spre exemplu. Din totalul biletelor care ne revin, cam 160 sint pentru seriile extreme. Am reusit sa completam cu greu seria din 23 iunie si 29-30 iunie, unde au fost cite 26 de bilete, insa pentru septembrie nu va mai dori nimeni, pentru ca incepe scoala", a explicat Constantin Grigore. Acesta a precizat ca cei care vor pleca pe 23 iunie in statiuni trebuie sa-si ridice biletele de la Directia Muncii pina miercuri, 18 iunie, orele 14.00, in timp ce pentru urmatoarea serie biletele trebuie ridicate pina vineri, aceeasi ora. Restul biletelor de odihna vor fi impartite abia astazi, in cadrul unei intilniri cu reprezentantii celor patru confederatii sindicale reprezentate in Vrancea, CSDR, CNSLR Fratia, Cartel Alfa si Meridian. In total, acestea si-au disputat in Vrancea 1.085 de bilete, la un total de 12.000 de sindicalisti din cultura, invatamint, sanatate, administratie publica, finante si personal auxiliar din justitie. "Anul acesta s-au impartit mai multe bilete, insa cu un sejur mai scurt, de doar 6 zile. Cu toate acestea pentru perioada iulie-august va trebui sa facem o selectie, sa aplicam anumite criterii. Conteaza vechimea in sindicat, sa nu mai fi primit bilete in ultimii doi ani, prioritate au si cei care merg cu sotul/sotia, dar ambii sa fie in invatamint, dar si gradul de participare la actiunile noastre", a mai mentionat Constantin Grigore. Pentru biletele de odihna cu 50% reducere se platesc sume intre 180 si 250 lei, in functie de statiune si confortul asigurat. In Eforie Nord, de exemplu, cazarea se face la bungalow, insa multi dascali se feresc sa stea in casute. Mai multe bilete au venit pentru statiunile Felix, Neptun, Saturn, Venus, Voineasa, insa multe serii sint la finalul lui august -inceputul lui septembrie. Conducerea SLI se teme ca va gasi cu greu clienti pentru seriile cu plecari din 28-29-30 august, pentru care sint 18 bilete, 3-4-5 septembrie (15 bilete) sau 9-10-11 septembrie (11 bilete). Dascalii au avut si varianta de a pleca in concediu prin Sind Romania, insa putini vrinceni au apelat la aceasta solutie, tot mai ieftina decit ofertele din agentiile de turism. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.