Educație

Info invatamint

Camelia Stănilă
25 mai 2005 771 vizualizări
Testare la clasa a IV-a

Elevii claselor a IV-a au participat ieri la o testare a cunostintelor, realizata la nivel judetean. Aproape 4400 de elevi au fost implicati in aceasta evaluare de final de ciclu scolar. Testarea, organizata anual, a fost realizata cu subiecte cu grad mediu de dificultate si care au urmarit programa scolara. Subiectele la romana, matematica sau stiinte ale naturii nu au dat foarte multe batai de cap micutilor de clasa a IV-a. Rezultatele testarii vor fi centralizate la nivelul Inspectoratului Scolar Vrancea, pina la data de 1 iunie.


Inca se mai cauta formatori si mentori pentru scolile din rural

Profesorii vrinceni nu sint prea interesati sa-si completeze experienta profesionala, precum si sursele de venit. Din lipsa de candidati suficienti, Unitatea de Management a Proiectului pentru Invatamint Rural (UMPIR) a prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru formatori si mentori pentru scolile de la tara. Aceste functii sint remunerate cu sume consistente, insa pina la termenul initial erau depuse doar 39 de dosare pentru formatori si 11 pentru mentori. Profesorii care doresc sa se implice in activitatea de formare la disciplinele limba romana, limba materna, matematica, fizica, chimie, biologie, istorie, geografie, limba franceza, engleza, germana si institutor pot trimite scrisori de intentie pina la sfirsitul lunii viitoare. "Pentru formatori, termenul a fost prelungit pina pe 30 iunie. Cei mai putini inscrisi sint la limba romana, engleza si geografie", a afirmat Dorina Zlota, expert in educatie la UJIP. Pentru fiecare judet vor fi angajati si cite 1-2 mentori. Termenul de depunere a dosarelor este 1 iunie, iar rezultatele primei etape de selectie vor fi cunoscute pina pe 30 iunie.


Sesiune nationala de referate la Focsani

Focsaniul va gazdui, pentru prima data, o activitate stiintifica de amploare la nivel national. Intre 10-12 iunie va avea loc editia I a Sesiunii de referate stiintifice in domeniul limbii si literaturii romane, la care vor participa profesori, metodisti si inspectori de specialitate. Manifestarea, care va avea ca tema "Preocupari stiintifice si metodice in domeniul limbii romane", va fi coordonata de profesor doctor Miorita Got, inspector general in cadrul Ministerului Educatiei. Sesiunea de referate va include doua sectiuni - preocupari stiintifice si metodice, precum si restituiri culturale/ literare. Inscrierea participantilor si trimiterea lucrarilor se va face pina pe 3 iunie, pe internet, la adresa isjvrancea@gmail.com. Intre 10-12 iunie va avea loc evaluarea referatelor si stabilirea premiilor. Organizatorii au in vedere si publicarea unui volum care sa contina referatele trimise in concurs. Informatii privind modul de redactare si transmitere a referatelor pot fi solicitate de la inspectorul scolar de limba romana, Maria Lupu, telefon 0237/214.141, fax 214.499


Diplome pentru olimpicii la romana

Elevii participanti la olimpiada judeteana de limba si literatura romana vor primi diplome din partea Inspectoratului Scolar Judetean, intr-un cadru festiv, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta". Parintii, profesorii si colegii sint invitati luni 30 mai, ora 17.00, pentru a-i rasplati pe cei aproximativ 350 de olimpici ai judetului nostru. Actiunea va fi completata la inceputul lunii iunie, cu premierea organizata de ISJ si Prefectura Vrancea, pentru participantii la fazele nationale ale olimpiadelor scolare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.