Educație

S-a dat startul la ¦ InfoEducatie

Camelia Stănilă
16 iun 2008 825 vizualizări
Concursul se va desfasura intre 4-10 august S-a dat startul inscrierilor la concursul interdisciplinar InfoEducatie , ce se desfasoara in fiecare an in tabara de la Galaciuc.

Competitia dedicata elevilor cu aptitudini, inclinatii si interes pentru crearea aplicatiilor informatice - soft educational, soft utilitar si pagini web "" atit de la profilul informatica cit si de la alte profile, se va derula in perioada 4-10 august. In acesta an, organizatori sint ISJ Vrancea, Grupul Scolar Vidra "Simion Mehedinti" Vidra si Administratia Taberelor Vrancea. Inscrierile se vor face pentru sectiunile soft educational si soft utilitar, pagini web si creatie multimedia (montaj film, animatie, prelucrare grafica), toate lucrarile urmind a fi jurizate chiar daca autorii nu vor fi prezenti la Galaciuc. In etapa finala insa, va fi organizat si un concurs open, pe echipe, pe parcursul a 24 de ore. Acesta va consta in realizarea unei lucrari software complexe pe o tema data. "Lucrarea imbina elemente de proiectare, programare, design", specifica organizatorii. In tot timpul taberei finale se vor organiza si sesiuni de comunicari pe teme IT si design, precum si un curs special de utilizare mijloace video, foto (camere de luat vederi si aparate de fotografiat). In tabara de la Galaciuc, elevii si cadrele didactice vor beneficia de acces internet, banda de cel putin 2 Mbps, acces wireless pentru cei care dispun de laptopuri, mijloacele IT fiind asigurate de comunitatea din Tulnici si Grupul Scolar Vidra. (Camelia STANILA)



Carting la Cringul Petresti


Concursul judetean de carting organizat simbata de Palatul Copiilor Focsani a atras numerosi prichindei amatori de viteza, dar care dovedesc si o buna cunoastere a regulilor de circulatie. Nu mai putin de 24 de copii si tineri, de pina la 18 ani, s-au incumetat sa se intreaca atit in cadrul unei probe teoretice, sustinuta cu ajutorul ACR, cit si in cadrul probei practice, pe echipe, organizate cu suportul Politiei Rutiere. Concursul s-a mai bucurat si de sprijinul reprezentantilor Seviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculari Vehicule, alaturi de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Serviciul de Ambulanta Judetean. Participantii, copii din Focsani, dar si de la cluburile din Odobesti si Adjud, s-au ales cu premii, sucuri, dar si cu materiale promotionale despre respectarea regulilor de circulatie. "Practic s-a facut o simulare pentru obtinerea carnetului de conducere, participantii rezolvind chestionare administrate de directorul ACR, Leonard Stoican. Dupa testele de circulatie a urmat proba practica la Cringul Petresti, pe echipe de 6 copii. Acestia au fost premiati individual la proba de teoretica, iar la cea practica s-au acordat premiile I, II si III pe grupe de virsta, 10-12 ani, 13-15 ani si 16-18 ani. De asemenea, s-a facut si o ierarhizare pe ansamblu. Totul a decurs bine, lucru pentru care multumim tuturor partenerilor", ne-a declarat directorul Petre Valea de la Palatul Copiilor Focsani. Acesta si-a exprimat dorinta ca in august sa fie organizat un concurs interjudetean de carting, de aceasta data in zona Casei de Cultura din Adjud. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.