Educație

Gradinitele vor face cu schimbul, pe vara

Camelia Stănilă
16 iun 2008 2477 vizualizări
Parintii isi vor putea lasa copiii pe mina educatoarelor si in cursul verii, in caz ca se string mai multi micuti la grupa u unele unitati si-au programat insa reparatii

Gradinitele cu program prelungit din Focsani vor fi deschise pina la 1 iulie, cu toate ca oficial anul scolar s-a incheiat vineri. Chiar si in celelalte luni de vara, iulie si august, unitatile de invatamint prescolar vor face cu rindul, pentru a avea grija de micutii care au parinti foarte ocupati. Educatoarele au decis sa aiba grija prin rotatie de prichindei, la ultima intilnire cu inspectorul Cristina Mazilu, aceasta si in urma optiunilor exprimate pina acum de parinti. Reprezentantul Inspectoratului Scolar a atras insa atentia ca, pentru a justifica functionarea unitatii pe perioada verii, ar trebui sa existe macar 20 de copii. "Nu putem inchide gradinitele 3 luni si nici pe toate odata. Trebuie sa decidem ce se intimpla cu copiii ai caror parinti lucreaza. Unele cereri poate nici nu se mentin, intelegem ca unii parinti nu stiu acum ce vor face pe vara, poate iau concediu, poate pleaca din tara si isi iau si copiii... Insa, din ratiuni economice, sub 20 de copii nu putem deschide gradinitele pe vara", a mentionat inspectorul pentru invatamint prescolar, Cristina Mazilu. Gradinita nr. 18 Focsani si-a exprimat disponibilitatea de a asigura "permanenta" pe tot parcursul lunii iulie, pentru toti parintii care au nevoie de serviciile cadrelor didactice. Gradinita 17, care a fost deschisa in anii trecuti, ca si nr. 16 nu vor putea insa asigura servicii si in acest an, din cauza reparatiilor programate. "Trebuie sa instalam soba si sa facem racordul la gaze, lucru care dureaza", a mentionat Lenuta Cozma, directorul Gradinitei nr. 16. Unele educatoare au mentionat chiar ca parintii nu ar fi de acord ca unitatile la dotarea carora au contribuit cu bani sa fie deschise pentru copiii din afara. "In prima faza am avut multe solicitari de la parinti, insa acum ne-am trezit cu 3 copii. Noi sintem si singura unitate care asigura masa in sistem de catering, ceea ce inseamna costuri ceva mai mari si nu stiu citi parinti accepta. Oricum, firma nu poate fi obligata sa asigure masa pentru 10-15 copii", a motivat si Adriana Soare, directorul Gradinitei nr. 23. In functie de solicitarile venite de la parinti, responsabilii din invatamint vor stabili care din unitati va fi deschisa in august, luna in care sint programate de regula igienizari. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.