Educație

Spring Day, la Gradinita nr. 18 din Focsani

Camelia Stănilă
14 iun 2008 1717 vizualizări
La final de an scolar, educatoarele de la Gradinita nr. 18, in parteneriat cu Gradinitele 16 si 23, au incercat sa le insufle celor mici dragostea fata de ceea ce inseamna sa fii cetatean european.

In cadrul campaniei "Spring day in Europe 2008", prescolarii au avut ocazia sa experimenteze "dialogul intercultural", asa cum se pricep ei la aceasta virsta. In cadrul activitatilor tematice s-a inscris si "Caravana prieteniei", initiata de educatoarea Ecaterina Mihu de la Gradinita nr. 18. Astfel s-au stabilit legaturi intre prescolarii celor trei unitati de invatamint prescolar, s-au derulat activitati impreuna, inclusiv participari la concursuri si vizionari de CD-uri cu informatii despre UE, ba chiar micutii au invatat Imnul Europei. La final de an scolar, prichindeii de la grupa mare B (educ. Ecaterina Mihu si Stefana Pironescu), grupa mare pregatioare (Gigea Dima si Loredana Avram) de la Gradinita nr. 18, alaturi de cei de la grupa pregatitoare de la Gradinita nr. 16 (Silvia Apostica si Veronica Ilie) s-au intrecut in cadrul concursului "Cu Europa"¦ la joaca". Juriul a apreciat prestatia si cunostintele copiilor, care au fost rasplatiti cu dulciuri, carti, pliante oferite de reprezentantii Ateneului. Aspecte din activitate vor fi postate si pe site-ul Uniunii Europene. (C. S.)


Program special poentru un elev din Poienile


Un baietel de clasa a II-a de la Scoala Poieni, comuna Gura Calitei, va avea un program individualizat din toamna, dupa ce bunica acestuia a reclamat la Inspectoratul Scolar ca nu a fost primit la o ora deschisa. Invatatoarea Anisoara Vasui a scapat doar cu o atentionare din partea echipei de control a ISJ, insa scoala a primit o serie de masuri pentru integrarea copilului si evitarea oricaror forme de discriminare. "Invatatoarea trebuie sa intocmeasca un program special, individualizat, pentru recuperarea materiei, dar si sa imbunatateasca relatia cu parintii si bunicii, prin evitarea cuvintelor ofensatoare. Daca bunica vine iar cu reclamatii, nu e chiar bine", a spus inspectorul general Iordache Bostan. ISJ a transmis si reclamantei planul de masuri dispus, pentru a evita astfel noi reclamatii. (C. S.)


Noi mentiuni la "Look& Learn"


Elevii de la Liceul de Muzica si Arte Plastice si-au facut un obicei in a cistiga premii, inclusiv in bani, la concursul on line "Look & Learn" din Anglia. Tema de luna aceasta, "Fireworks" (foc de artificii), a adus patru mentiuni. Trei tinere, Cora Oprea (clasa a III-a), Loredana Palade (clasa a VI-a) si Andreea Lupu (clasa a VII-a), pregatite de profesoara Ortansa Mazilu, alaturi de Simona Cristea (clasa a IX-a, pregatita de prof. Diana Taicutu, au obtinut cite 15 lire sterline si diplome de la organizatori. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.