Educație

Cinzecimea, nasterea Bisericii

Valentin Muscă
14 iun 2008 934 vizualizări
Duminica Pogoririi Duhului Sfint este ziua in care crestinii sarbatoresc nasterea Bisericii. Fixata in mod simbolic la 50 de zile dupa Invierea Domnului si la 10 zile de la Inaltarea la ceruri, sarbatoarea se numeste si Cinzecimea si aminteste crestinilor in fiecare an ziua cind Duhul Sfint s-a coborit asupra ucenicilor Domnului adunati la Ierusalim de frica evreilor.

Acesta este momentul zero al crestinismului si clipa in care noua religie s-a rupt definitiv de iudaism. Din ziua Cinzecimii, comunitatea formata din ucenicii Fiului lui Dumnezeu a parasit Ierusalimul, raspindind Evanghelia in toata lumea. Daca pina la Cinzecime contemporanii vedeau in ucenicii lui Iisus Hristos o secta iudaica asa cum exista frecvent la evrei, din ziua Cinzecimii, asa zisa "secta" s-a transformat in citeva decenii intr-o religie care a depasit numeric iudaismul. Pentru ca este sarbatorita la inceputul verii si in Antichitate in aceeasi perioada romanii sarbatoreau ziua trandafirilor, sarbatoarea mai este numita si Rusaliile, de la Rosalia, numele sarbatorii romane. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.