Educație

160 de elevi vor sa sara admiterea computerizata

Camelia Stănilă
12 iun 2008 1527 vizualizări
Probele de aptitudini la cele doua licee vocationale demareaza astazi Cele doua licee vocationale din Focsani au atras in acest an 160 de candidati, care vor sa "sara" peste admiterea computerizata pentru a accede in clasa a IX-a.

De azi, ei vor sustine insa probe de aptitudini la Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu" si Liceul cu Program Sportiv (LPS). Concurenta nu este insa foarte mare, pe cele 84 de locuri de la fiecare unitate de invatamint fiind cite 80 de candidati. Astfel, cu siguranta, cele doua licee vor mai organiza o etapa de admitere in aceasta vara. La Liceul de Arte, cea mai mare concurenta este la arhitectura, unde sint 32 de candidati. La arte plastice s-au inscris 28 de elevi, exact cit pentru o clasa, in timp ce la muzica sint 20 de candidati. "Ca si in anii trecuti, avem putini candidati la muzica. Dar mai organizam o etapa de admitere", a precizat directorul Viorica Moldovianu, de la Liceul de Muzica si Arte Plastice. "Probele se sustin joi si vineri, pentru toate disciplinele sportive. Avem 80 de candidati", a mentionat si Mihai Petrut, directorul LPS. Pentru unii tineri si parinti, probele de aptitudini par o solutie mai sigura de accedere la liceu, decit "ruleta" admiterii computerizate. Ei vor afla rezultatele luni, 16 iunie, iar pe cele de dupa contestatii o zi mai tirziu. Astfel, cei care nu au fost declarati admisi isi pot ridica fisele de inscriere, pentru a putea participa la admiterea computerizata, programata pentru 27 iunie.


"Mediile cresc ca productia de pe vremea lui Ceausescu"


Inspectoratul Scolar a facut ieri si o analiza a mediilor in functie de care s-a facut ierahizarea elevilor la nivelul judetului. Pe baza acestui clasament orientativ, elevii vor trebui sa se decida asupra unui profil sau altul, optiunile fiind exprimate in perioada 12-20 iunie. Cele mai multe medii sint, potrivit statisticii, peste 7 si 8. Pe transe, s-au obtinut 14 medii intre 4 - 4.99, 82 intre 5-5.49, apoi 277 intre 5.50-5.99, 326 intre 6-6.59, 380 intre 6.50-6.99, in timp ce intre 7-7.49 sint 394 de medii, intre 7.50- 7.99 sint 410 medii, iar intre 8 - 8.49 sint 411 medii. La acestea se mai adauga 383 de medii intre 8.50 - 8.99, 395 de medii intre 9 - 9.49 si 269 de medii intre 9.50 - 10. Seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan, considera ca si in acest an mediile de admitere sint foarte mari, cu toate ca la tezele cu subiect unic au fost si rezultate destul de slabe. "Am observat ca mediile au crescut mai ceva ca raportarile de productie de pe timpul lui Ceausescu. Ar fi excelent daca acestea ar fi direct proportionale cu volumul si calitatea de informatii acumulate", a declarat inspectorul general Iordache Bostan. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.