Educație

Fantezii din «Mirabila Saminta»

Ana-Maria Cantia
11 iun 2008 849 vizualizări
Un interesant ghid pentru invatamintul primar, coordonat de invatatorul Dragomir Stoican, vorbeste despre aplicatiile din seminte

Dascalii vrinceni au de acum la dispozitie un interesant ghid practic pentru invatamintul primar, din care se pot inspira pentru a face lectiile de la clasa mai atragatoare pentru elevi. Invatatorul Dragomir Stoican de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani a reusit sa reuneasca un colectiv de lucru, care alaturi de copii lor au pus suflet, iubire si speranta in operele lor, explicate pas cu pas in acest ghid intitulat "Fantezii din «Mirabila saminta»". Aceasta pentru ca este vorba de lucrari practice, aplicatii se seminte, ce nu doar dezvolta creativitatea si fantezia in rindul micutilor de la clasele I-IV, ci ii si invata sa aprecieze darurile mediului inconjurator. Invatatorii coordonati de Dragomir Stoican prezinta astfel noi strategii pedagogice pentru educarea frumosului, metode si procedee, forme de organizare diversificate, care devin astfel deosebite de invatamintul traditional, dupa cum apreciaza si profesorul psihopedagog Ioana Cherciu. Ghidul este un adevarat auxiliar, indrumator pentru invatamintul primar si nu numai. Lucrarea este structurata pe capitole ce contureaza fiecare anotimp, in cadrul fiecaruia fiind prezentate culori si modele specifice, dar si traditii. "Tehnica de lucru folosita, ca si sugestiile tematice pot fi dezvoltate in functie de imaginatia copiilor si a indrumatorilor. Autorii se adreseaza prin acest album metodic, auxiliar, elevilor din ciclul primar, invatatorilor, dar si parintilor", spune Lina Vlasceanu, inspector pentru invatamintul primar. Cadrele didactice considera acest ghid foarte util si in cadrul invatamintului special, pentru educarea copiilor hipoacuzici si surzi, deoarece tehnica prezentata depaseste "granitele limbajului verbal, conturindu-si motivatia prin sentimentele transmise, prin trairile induse, prin valorile estetice, morale si formale", spune Ioana Cherciu, de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna". (A. M. CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.