Educație

9,97 - cea mai mare medie la finalul clasei a VIII-a

Camelia Stănilă
11 iun 2008 1844 vizualizări
Ierarhia va pune bazele admiterii, ce va fi facuta computerizat pe 27 iunie u elevii pot face optiuni in perioada 12-20 iunie. Ziarul de Vrancea publica in editia tiparita de astazi ierarhia absolventilor de clasa a VIII-a in vederea repartitiilor la liceu.

De azi incep calculele pentru admitere. Ierarhia absolventilor de clasa a VIII-a, publicata azi de Inspectoratul Scolar, da startul optiunilor pentru repartizarea la liceu si scolile de arte si meserii (SAM). Nu mai putin de 3.341 de elevi isi pot exprima dorinta de a ocupa un loc in clasa a IX-a, iar mediile calculate pe baza notelor de la tezele cu subiect unic si media claselor V-VIII ii pot orienta in a realiza optiuni cit mai realiste. Ierarhia este destul de strinsa si in acest an, cea mai mare medie fiind detinuta de eleva Scolii "Stefan cel Mare" Focsani, Georgiana Paunescu "" 9,97. Ea a reusit sa fie prima in clasamentul judetean, in fata unor colegi care au avut si media 10 la clasele V- VIII. Au existat, de altfel, 17 astfel de cazuri, elevi de la scolile "Ion Basgan", Anghel Saligny", nr. 3, "Duiliu Zamfirescu" si "Stefan cel Mare" Focsani. Potrivit ierarhiei, 664 de elevi au note peste 9.00, din care 271 peste 9,50, astfel ca va fi cu siguranta o lupta destul de strinsa pentru profilele la mare cautare din liceele focsanene. Cel mai bine clasat elev din mediul rural este Nicoleta Udrea de la SAM Cimpuri, aflata pe locul 8 cu o medie de 9,94. In primii 50 de elevi se mai afla absolventi din Timboiesti, Gugesti, Urechesti si Adjud. Cea mai mica medie din ierarhie este 4,25, avind in vedere ca in acest an s-au luat in calcul si notele sub 5 la tezele cu subiect unic. Cu toate acestea, doar 14 elevi au media de admitere sub acest prag, fiind "ridicati" de mediile generale din V- VIII. "Datele sint orientative, dat fiind faptul ca nu s-au finalizat etapele de verificare. In perioada urmatoare, directorii de scoli, dirigintii, parintii si elevii au obligatia sa verifice corectitudinea datelor publicate. Inexactitatile vor fi comunicate directorilor unitatilor scolare, care vor solicita centrelor de admitere, pe baza documentelor, operarea de modificari. Datele corecte care vor fi utilizate in procesul de repartizare vor fi cele transmise de catre centrele de admitere Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea in data de 23 iunie", a atras atentia inspectorul scolar general adjunct Emil Onea. Pe baza mediilor, elevii vor face optiuni in perioada 12-20 iunie, iar repartitia computerizata are loc pe 27 iunie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.