Educație

Elevii de la Botta au vizitat Auschwitzul

Ana-Maria Cantia
11 iun 2008 825 vizualizări
Timp de trei zile, elevii si dascalii adjudeni au mers pe urmele nazismului pina in Polonia Parteneriatul "Mit si adevar in istorie", realizat intre Liceul Teoretic "Emil Botta" din Adjud si Colegiul Pedagogic "Mihai Eminescu" din Tirgu - Mures, si-a consumat ultimul sau act ¦tocmai la Auschwitz, in Polonia.

In perioada 5-8 iunie, elevii si dascalii celor doua licee au plecat pe urmele istoriei holocaustului. Principalul obiectiv a fost cunoasterea atrocitatilor comise de sistemul totalitar nazist in cele doua lagare de trista amintire de la Auschwitz - 1 si Auschwitz - Birkenau. "Ideea de fond a acestei vizite a fost aceea ca numai cunoscind si recunoscind greselile trecutului le vom evita in viitor", a concluzionat profesorul Petru Dinicu, director la Liceul "Botta" din Adjud. In drumul lor spre lagar, adjudenii si tirgmuresenii au mai avut ca obiectiv vizitarea statiunii Zacopane din muntii Tatra si orasul Crakovia, cel mai vechi oras medieval din Polonia si unul dintre cele mai vechi de acest tip din Europa. Aici s-a vizitat centrul istoric si catedrala unde se intronau regii. In Crakovia nu a fost uitat nici cartierul evreiesc, un adevarat martor al istoriei naziste, unde a izbucnit celebra rascoala a evreilor. La intoarcere s-a vizitat cetatea medievala Sighisoara, care de asemenea era prinsa in proiect. "Cele patru intilniri avute cu Liceul Pedagogic si-au atins pe deplin obiectivele prinse in proiect, comunicare, cunoastere, prietenie", mai spune directorul Petru Dinicu. Sefii celor doua institutii au mai convenit ca acest parteneriat intre licee sa continue anul viitor, insa pe tema biologiei si protectiei mediului. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.