Educație

Juniorul Centrului de Limbi Straine, o americanca de 5 ani

Iulia Crețu
10 iun 2008 698 vizualizări
Biblioteca din Casa Baron Capri va fi intimizata si amenajata de tinerii voluntari din liceele focsanene Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" a apelat la voluntari pentru a pregati cititorilor fideli Centrul de Limbi Straine din fostul sediul al Bibliotecii pentru Copii de vis-a-vis de Parcul "N. Balcescu".

Sase tone de carte, impartite pe domenii de interes, cu acces liber al celor interesati, ii asteapta in special pe tinerii liceeni, dar si pe studentii care doresc sa isi aprofundeze cunostintele de engleza sau care au de realizat diferite lucrari in limba lui Shakespeare. Bibliotecarii mentioneaza ca serviciile oferite vor fi de tip occidental, cititorii putind sa rasfoiasca orice document si chiar sa conspecteze in salile cu carti. De asemenea, pentru cei care nu se dezlipesc de calculator, bibliotecarii promit sa rezolve si problema internetului, care va fi cel mai probabil wireless. De primele servicii ale sectiei in limba engleza s-a bucurat si o micuta cititoare din Statele Unite, Alexandra, de 5 ani. Ea a facut inaugurarea cartilor, spre bucuria in special a voluntarului american Eric Bleich, cel care s-a ocupat citiva ani de Clubul de engleza. "Centrul functioneaza normal, cititorii au acces liber la raft, pot imprumuta orice, au libertate totala. Cei care vor pot veni si cu laptopul. Cartile sint foarte bune, din toate domeniile, iar calitatea informationala este exceptionala. Studentii au apreciat documentele, la fel si profesorii de engleza care ne-au cerut sa fie voluntari. Sectia beneficiaza de toate serviciile, inclusiv prelungirea telefonica a cartilor, acces liber la raft", ne-a declarat Anamaria Catanoiu, bibliotecar Biblioteca Judeteana. De "colorarea" camerelor cu carti s-au ocupat indeaproape tinerii voluntari de la Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu". Ieri, patru pictori erau in procesul creatiei. Zamfira Toma, Viorica Pricope, Marius Malaloiu si George Stroie se ocupau de intimizarea sectiei, cea care are menirea sa ii atraga atit prin lectura, dar si ambient pe tinerii din Focsani. Programul Bibliotecii pentru Tineret, Centrul de Limbi Straine, este urmatorul: luni-joi, 8.00-16.00, vineri, 8.00-13.30, telefon 231.161. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.