Educație

Info invatamint

Camelia Stănilă
24 mai 2005 892 vizualizări
Olimpicii vor fi premiati de autoritati

Elevii care au obtinut premii si mentiuni la fazele finale ale olimpiadelor scolare vor fi premiati de autoritati si Inspectoratul Scolar. Inspectorul scolar general Danut Popoiu a precizat ca actiunea va fi realizata in colaborare cu Prefectura, pe 4 sau pe 10 iunie. "Incercam sa-i rasplatim si pe cei care se afla in spatele acestor rezultate, pe antrenorii declarati de elevi, nu neaparat pe profesorii de la clasa", a afirmat Danut Popoiu. Cu aceasta ocazie, firma de televiziune prin cablu UPC il va desemna pe cel mai bun elev al anului, pe baza propunerilor venite din licee, iar acesta va fi premiat cu un calculator. Pentru prima data, "Un PC de la UPC" va fi acordat si unui cadru didactic, desemnat "Profesorul anului".


Vrinceanca in comisia Olimpiadei Internationale de Limba Romana

Inspectorul scolar Maria Lupu va face parte din comisia de organizare a Concursului de limba si literatura romana "Mihai Eminescu", faza internationala, ce va avea loc la Constanta intre 2-6 iunie. La olimpiada internationala de limba romana vor participa reprezentanti din 17 tari, concursul fiind adresat vorbitorilor de limba romana din aceste state. Competitia internationala ii va reuni numai pe elevii care au primit premiul I la faza nationala a concursului de limba si literatura romana "Mihai Eminescu". Din comisia centrala fac parte personalitati marcante ale culturii romane, printre care Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, si Liviu Papadima, decanul Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti.


Vrincenii au dominat concursul de chimie "Petru Poni"

Cei 15 elevi care au reprezentat judetul Vrancea la concursul interjudetean de chimie "Petru Poni", au obtinut aproape toate premiile competitiei. Diana Deaconu, clasa VIII-a la Scoala nr. 1 Panciu, a obtinut premiul I la proba scrisa si premiul III la proba practica. Primul loc pe podium, in urma ambelor probe, a fost acordat si elevelor Colegiului "Cuza" Madalina Fera - clasa a X-a, Anca Costorel si Maralina Grigore- clasa a XII-a, precum si uniristei Denisa Hapau - clasa a XI-a. Razvan Dragomir, clasa a VII-a la Scoala nr. 1 Panciu, si Valentina Ciuta, clasa a XI-a la Liceul "Ioan Slavici" Panciu au obtinut premiul II la proba scrisa, iar Bianca Paraschiv, clasa a XII-a la Colegiul "Cuza", a primit premiul II la proba scrisa si premiul I la cea practica. Ana Maria Murgoci, clasa a VIII-a la Scoala nr. 1 Panciu, s-a clasat a treia la ambele probe, in timp ce Cristina Marta, clasa a XII-a la Colegiul "Cuza" a obtinut aceeasi distinctie, insa numai la proba scrisa. Mentiuni la proba scrisa si premiul III la cea practica au primit si Alina Cristian, clasa a VII-a la Scoala nr. 1 Panciu si Andrei Voicovici, clasa a VIII-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu". O alta mentiune a revenit elevului Mircea Giurca, in clasa a VII-a la Colegiul "Unirea".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.