Educație

Directorii, asteptati cu tot cu copiatoare la bac

Camelia Stănilă
4 iun 2008 935 vizualizări
ISJ a atras atentia ca bazele de date cu elevii trebuie sa existe in centrele de examen la demararea probelor

Bacalaureatul se apropie si el cu pasi repezi, Inspectoratul Scolar dind ieri primele indicatii organizatorice directorilor. Acestia vor trebui sa asigure si dotarile din centrele de examen, care vor trebui sa aiba cite 4 copiatoare color, 2 calculatoare cu imprimanta, in care sa fie instalate subiectele pe 2007 si 2008, dar si sa aiba acces la internet. Cum in acest an subiectele de examen sint mult mai complexe, este necesar un numar mai mare de echipamente pentru multiplicare, lucru care a stirnit rumoare printre managerii prezenti ieri la sedinta cu directorii. "De unde sa luam 4 copiatoare?", se intrebau citiva directori. Reprezentantii ISJ au precizat ca solutia este ca liceele arondate la centrele de examen sa-si puna la dispozitie copiatoarele. "Vom gasi solutii sa le ducem in centrele de examen. Cu aceasta ocazie sa ne faceti si necesarul de materiale consumabile, dar cu anumite limite. Sa nu va faceti necesarul pe tot anul sau sa recuperati din urma, cum s-a mai intimplat. Nu mergeti de la ace de gamalie si pina la sfoara, pe acestea le gasiti in scoli", a mentionat inspectorul Ion Ionascu. Acesta a precizat ca subiectul de examen pentru seria curenta va fi format prin tragere la sorti din cele 300 de variante postate pe internet, in timp ce candidatii din seriile anterioare vor avea subiecte din 2007. Prima instruire cu comisiile din cele noua centre de examen din Vrancea va avea loc pe 21 iunie. Reprezentantii ISJ au atras atentia ca bazele de date cu elevii trebuie sa existe in centrele de examen la demararea probelor, in caz contrar acestia vor pierde bacalaureatul. Prima sesiune a examenului din acest an va demara pe 23 iunie, peste 2.900 de absolventi de liceu fiind asteptati in fata examinatorilor. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.