Educație

Burse pentru romii care vor sa urmeze medicina

Camelia Stănilă
3 iun 2008 735 vizualizări
Tinerii de etnie roma care viseaza la o cariera in medicina, farmacie sau vor sa devina asistenti medicali au sansa de a primi burse de studiu prin programul Roma Education Fund, sustinut de Institutul pentru o Societate Deschisa (OSI) Budapesta

Programul vizeaza fie actualii studenti sau medici aflati in rezidentiat, dar si liceenii din clasa a XII-a care vor sa urmeze medicina, in ideea profesionalizarii etnicilor romi in acest domeniu. 60 de tineri vor avea astfel ocazia sa beneficieze de burse, care sa acopere toate cheltuielile de cazare, transport, manuale, rechizite, taxe de examinare si eventuale conferinte. Se vor oferi burse studentilor care urmeaza cursurile de zi ale unei facultati de medicina, studentilor din colegiile de asistenti medicali si farmacie si celor care urmeaza cursuri de asistenti medicali sau moase. Selectia se realizeaza pe baza meritelor academice, a motivatiei profesionale si, nu in ultimul rind, a potentialului de leadership. Absolventii de liceu au sanse la o asemenea bursa doar cu conditia sa fie acceptati la o facultate de profil, tot pe baza rezultatelor scolare, a scrisorilor de intentie si recomandare. Dosarele pot fi trimise pina la 30 iunie, la Centrul pentru Resurse pentru Comunitatile de Romi din Cluj Napoca (www.romacenter.ro). Detalii pot fi obtinute si de pe site-ul www.romaeducationfund.org. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.