Educație

Sfîntul Ioan Cel Nou de la Suceava

Valentin Muscă
2 iun 2008 585 vizualizări
Credinciosii din Moldova merg astazi în pelerinaj la moastele sfîntului Ioan Cel Nou de la Suceava, originar din Trebizonda, este unul dintre crestinii care l-au marturisit pe Hristos în timpul cînd turcii stapîneau Balcanii si Europa Centrala. Negustor cu frica de Dumnezeu,

Ioan facea negot intre Turcia si cetatile de pe coasta apuseana a Marii Negre. Invidiat de colegii de breasla pentru evlavia sa si succesul in afaceri, Ioan este inchis la Cetatea Alba si ucis in jurul anului 1330. La lasatul serii, crestinii au luat trupul sau si l-au inmormintat intr-o biserica din oras. în anul 1415, Alexandru Cel Bun a adus moastele sfintului in biserica "Mirauti" din Suceava. Din 1589, moastele au fost mutate in biserica Sfintul Gheorghe din acelasi oras, de unde au fost mutate in mai multe rinduri din calea cotropitorilor. Astazi, credinciosi din toata Moldova vin in pelerinaj la moastele sfintului, unde va fi oficiat un serviciu religios solemn, de fata fiind si Mitropolitul Moldovei si Sucevei. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.